ΕΛΛΑΔΑ

Κυπαρισσία: Ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τα αίτια θανάτου της 42χρονης Μόνικα

Κυπαρισσία: Ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τα αίτια θανάτου της 42χρονης Μόνικα
kyparissialive.gr

Δεν μπόρεσε ο ιατροδικαστής να καταλήξει σε συμπέρασμα για τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρήκαν την Τετάρτη θαμμένη κάτω από το τσιμέντο της αυλής του σπιτιού, όπου έμενε η 42χρονη αγνοούμενη από το Φεβρουάριο Μόνικα Γκιους, στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής του νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιάννης Δούζης, ο σκελετός ανήκει σε γυναίκα ηλικίας περίπου 40 ετών και ύψους γύρω στο 1 μέτρο και 61 εκατοστά.

Σύμφωνα πάντα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, «ο χρόνος ενταφιασμού προσδιορίζεται πριν από περίπου πέντε με έξι μήνες». Επίσης, ο κ. Δούζης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «δεν εντοπίστηκαν κακώσεις στον σκελετό, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν έγινε ή όχι κάποια εγκληματική ενέργεια».

Ακόμη ανέφερε ότι «έχω παραδώσει δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις» και θα πραγματοποιηθούν και εξετάσεις DNA, μέσω των ιστών που έχουν βρεθεί.

Το χρονικό της φρίκης

Ο ανθρώπινος σκελετός εντοπίστηκε όταν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου παρατήρησαν διαφορετικό χρώμα τσιμέντου στο συγκεκριμένο σημείο της αυλής. Αυτό κίνησε τις υποψίες τους και ειδοποίησαν την αστυνομία, που αποφάσισε εκσκαφή.

Από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί εντόπισαν το μακάβριο εύρημα, υποψιάστηκαν πως ανήκει στην 42χρονη, η οποία είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, λίγους μήνες νωρίτερα οι αστυνομικοί που αναζητούσαν την εξαφανισμένη Μόνικα Γκιους, είχαν ψάξει σπιθαμή προς σπιθαμή την αυλή του σπιτιού, όπου υπήρχε ένα καπάκι παλιού βόθρου. Τότε οι άντρες της Ασφάλειας είχαν κάνει έρευνα μέσα στο βόθρο και είχαν εντοπίσει μπάζα. Κανείς, ωστόσο, δεν είχε καταλάβει γιατί βρίσκονται εκεί τα μπάζα και ποιος ήταν αυτός που τα πέταξε. Κανενός το μυαλό δεν φαντάστηκε ότι μπορεί κάποιος να έθαψε και να σκέπασε με τσιμέντο το πτώμα της Μόνικα και στη συνέχεια να πέταξε εκεί μπάζα.

Ύστερα από τις χθεσινές εξελίξεις με τον εντοπισμό του πτώματος στην αυλή, αποκαλύπτεται ότι ο δράστης της δολοφονίας αρχικά έσκαψε στην αυλή, τοποθέτησε μέσα το πτώμα της γυναίκας και κατόπιν έριξε από πάνω τσιμέντο. Τα μπάζα από την εκσκαφή και το τσιμέντωμα φαίνεται ότι τα πέταξε μέσα στο βόθρο, όπου είχε γίνει τότε έρευνα από την ΕΛ.ΑΣ. χωρίς αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ