ΕΛΛΑΔΑ

Mad Clip: Εκτιμήσεις πως έτρεχε με 150 χιλιόμετρα - 2.000 άτομα στο σημείο του τροχαίου

Mad Clip: Εκτιμήσεις πως έτρεχε με 150 χιλιόμετρα - 2.000 άτομα στο σημείο του τροχαίου
INTIME / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας αναζητούν βίντεο και μαρτυρίες για να εξακριβώσουν πώς έγινε το μοιραίο τροχαίο με τον τράπερ Mad Clip στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, την ώρα που πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι του θρηνούν τον καλλιτέχνη αφήνοντας λουλούδια και σημειώματα στο σημείο του δυστυχήματος.

Ο πραγματογνώμονας ατυχημάτων, Γρηγόρης Μιχαλόπουλος μιλά στο Mega για τις εκτιμήσεις για την ταχύτητα που είχε αναπτύξει η Πόρσε του Πίτερ Αναστασόπουλου.

«Ο οδηγός ενεργεί επιθετική οδήγηση. Κάνει προσπέραση πάνω στην στροφή. Κατά τη διαδικασία της πρώτης διασταύρωσης έχει ανεξέλεγκτη πορεία» σχολίασε ο κ. Μιχαλόπουλος για το βίντεο που κυκλοφορεί και δείχνει το αυτοκίνητο του τράπερ λίγο πριν το μοιραίο δυστύχημα.

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, στο σημείο που έγινε η εκτροπή έχει δύο διαδοχικές στροφές. «Φαίνεται ότι ο οδηγός κινήθηκε από αριστερά προς δεξιά, προσέκρουσε πάνω στην άκρη του πεζοδρομίου από τα δεξιά και στη συνέχεια, 45-50 μέτρα από το σημείο της εκτροπής στο πεζοδρόμιο, φεύγει διαγωνίως πλαγιολισθόντας. Τα ίχνη σύγκρουσης στο όχημα περίπου ταχύτητα 100 χιλιομέτρων.

Συνεπώς πριν το ατύχημα θα είχε πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Έτρεχε περί τα 150 χιλιόμετρα πριν τη σύγκρουση».

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαλόπουλος, το σημείο που έγινε το ατύχημα είναι μια κλειστή στροφή που οι οδηγοί δεν μπορούν να την ξεπεράσουν με ταχύτητα πάνω από 70, ενώ ο τραπέρ μπήκε στην στροφή με σχεδόν διπλάσια ταχύτητα.

«Αυτές οι συγκρούσεις είναι θανατηφόρες. Και ζώνη να φορούσε δεν θα ζούσε» υπογράμμισε.

2.000 άτομα στο σημείο του δυστυχήματος

Χθες, σχεδόν 2.000 άτομα, φίλοι και θαυμαστές του, μετέβησαν στο σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό τροχαίο, για να αφήσουν ένα λουλούδι και ένα κερί στη μνήμη του.

Στην αστυνομία ο οδηγός του Audi - Τι είπε στις Αρχές

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό για 48 ώρες θα παραμείνει στην τροχαία Αττικής το Audi με τις ξένες πινακίδες για να εξεταστεί εάν επιθυμεί η οικογένεια του τράπερ Mad Clip από δικό της πραγματογνώμονα.

Πρόκειται για το αυτοκίνητο και τον οδηγό τον οποίον αναζητούσαν από χτες οι αστυνομικοί καθώς από βίντεο είχε αποτυπωθεί ότι κινούνταν δίπλα το αυτοκίνητο του 34χρονου λίγο πριν το τροχαίο.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε κάποια εμπλοκή με το τροχαίο και ότι δεν έκανε αυτοσχέδιες κόντρες με το μοιραίο πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τράπερ.

Πραγματογνώμονες της τροχαίας έκαναν φύλλο και φτερό το Audi και δεν εντόπισαν κάποιο ίχνος από σύγκρουση ή κάποιο άλλο σημάδι που να μαρτυρά ότι τα δύο αυτοκίνητα ήρθαν σε επαφή.

Μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό αναφέρουν ότι τα δύο αυτοκίνητα είχαν σταματήσει μαζί σε κόκκινο σηματοδότη και ξεκίνησαν μαζί την πορεία τους.

Ο οδηγός του Audi εμφανίστηκε αυτοβούλως χτες το βράδυ έδωσα μαρτυρική κατάθεση, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας που θα χειριστεί τη δικογραφία του τροχαίου δυστυχήματος και αμέσως μετά αποχώρησε.

Οι αξιωματικοί της τροχαίας συνεχίζουν να αναζητούν βίντεο και μαρτυρίες για το τι ακριβώς συνέβη ενώ φως αναμένεται να ρίξει και η τοξικολογική εξέταση που θα γίνει στον 34χρονο.

Το πολυτελές όχημα του Πίτερ Αναστασόπουλου καρφώθηκε σε μια κολώνα και έπειτα σε δέντρο, στην εκκλησία Παναγία Φανερωμένη, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Πριν το τροχαίο ο μουσικός βρισκόταν σε γάμο φίλου του.

Οι άντρες της πυροσβεστικής, σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν δύο ώρες για να απεγκλωβίσουν τον Mad Clip, ο οποίος ήταν μόνος του στο όχημα.

Ο τραγουδιστής ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ