ΕΛΛΑΔΑ

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η Μαργαρίτα Θεοδωράκη
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας της κόρης του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτας, η οποία νωρίτερα την Παρασκευή επισκέφτηκε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά από ένα ξαφνικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη φέρεται να παρέμεινε στα επείγοντα του νοσοκομείου για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, η συνολική η εικόνα της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη η οποία βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της πόλης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-evros.gr.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ στην Κομοτηνή επρόκειτο πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση – συναυλία με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους ερμηνευτές Πέγκυ Ζήνα και Παναγιώτη Πετράκη.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση η οποία ήταν προγραμματισμένη συνέπεσε με τον χαμό του μεγάλου μουσικοσυνθέτη και ίσως είναι από τις ελάχιστες εκδηλώσεις που δεν αναβλήθηκαν λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη.

Μίκης Θεοδωράκης: Προσωρινό «όχι» από το Μονομελές Πρωτοδικείο για την ταφή του στο Βραχάτι

«Να γίνει σεβαστή η τελευταία επιθυμία του Μίκη» ζητούν οι Χανιώτες

Να εκπληρώσουν την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη θέλουν οι φορείς των Χανίων, ενώ προετοιμάζονται να δεχτούν τη σορό του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε στείλει επιστολή από τον περασμένο Οκτώβριο στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην οποία έγραψε οδηγίες που είχε δώσει στη γραμματέα του Ρένα Παρμενίδου και στον προσωπικό του φίλο και πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Αγοραστάκη.

Την επιθυμία του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου αναπαύονται ο πατέρας, η μητέρα και ο αδελφός του, ενώ φαίνεται πως είχε φροντίσει να υπάρχει και νομική κατοχύρωση για να μην αμφισβητηθεί η τελευταία του επιθυμία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ