ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση σε αντιφασιστική εκδήλωση για την κούκλα-σύμβολο των προσφύγων «Αμάλ»

Ένταση σε αντιφασιστική εκδήλωση για την κούκλα-σύμβολο των προσφύγων «Αμάλ»
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο, όπου πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση λόγω της παρουσίας ακροδεξιών που διαδήλωναν ενάντια στην κούκλα Αμάλ, μαριονέτα-σύμβολο των προσφύγων που ταξιδεύει ανά την Ευρώπη στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης. 

Όπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, ομάδα ακροδεξιών, περίπου 50 άτόμων, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, αντιδρώντας στην άφιξη στην Αθήνα της μαριονέτας «Αμάλ», η οποία συμβολίζει την προσφυγική κρίση και έχει ξεκινήσει από τη Συρία με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ της Αγγλίας.

«Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και εκδήλωσαν την αντίδραση τους με σύνθημα "δεν θα γίνει η Αθήνα Καμπούλ". Στην πλατεία επίσης μετά από κάλεσμα σε αντισυγκέντρωση επιχείρησαν να πλησιάσουν περίπου 200 αντιεξουσιαστές, αλλά εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ, που είχαν κάνει φραγμό στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου».

«Οι αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, αλλά οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και τους διέλυσαν προς διάφορες κατευθύνσεις. Γύρω στις 20:00 αποχώρησαν και οι ακροδεξιοί, και η κατάσταση ηρέμησε. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων από τους αστυνομικούς έγιναν τρεις προσαγωγές» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ανοιχτός ο σταθμός του Μετρό Μεταξουργείο

Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό Μεταξουργείο. Ο σταθμός της Γραμμής 2 του Μετρό είχε κλείσει από τις 17:30 κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ