Ένταση σε αντιφασιστική εκδήλωση για την κούκλα-σύμβολο των προσφύγων «Αμάλ»
Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Μεταξουργείο, όπου πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση λόγω της παρουσίας ακροδεξιών που διαδήλωναν ενάντια στην κούκλα Αμάλ, μαριονέτα-σύμβολο των προσφύγων που ταξιδεύει ανά την Ευρώπη στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης.
Όπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, ομάδα ακροδεξιών, περίπου 50 άτόμων, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, αντιδρώντας στην άφιξη στην Αθήνα της μαριονέτας «Αμάλ», η οποία συμβολίζει την προσφυγική κρίση και έχει ξεκινήσει από τη Συρία με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ της Αγγλίας.
«Οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και εκδήλωσαν την αντίδραση τους με σύνθημα "δεν θα γίνει η Αθήνα Καμπούλ". Στην πλατεία επίσης μετά από κάλεσμα σε αντισυγκέντρωση επιχείρησαν να πλησιάσουν περίπου 200 αντιεξουσιαστές, αλλά εμποδίστηκαν από τα ΜΑΤ, που είχαν κάνει φραγμό στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου».
«Οι αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό, αλλά οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και τους διέλυσαν προς διάφορες κατευθύνσεις. Γύρω στις 20:00 αποχώρησαν και οι ακροδεξιοί, και η κατάσταση ηρέμησε. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων από τους αστυνομικούς έγιναν τρεις προσαγωγές» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Ανοιχτός ο σταθμός του Μετρό Μεταξουργείο
Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό Μεταξουργείο. Ο σταθμός της Γραμμής 2 του Μετρό είχε κλείσει από τις 17:30 κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.
Ο Ντέιβ Μπατίστα, νέος υποψήφιος για τον ρόλο του Kratos στο «God of War»
23:59
Ισραήλ: Ο στρατός θα συνεχίσει «να δρα προληπτικά» στη Γάζα, λέει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου
23:50
Έμεινε στο 1-1 ο Παναθηναϊκός με την ΤΣΣΚΑ 1948 - Η πρόκριση θα κριθεί στη Σόφια
23:38
Ιταλία: Κέρδισε το Λόττο 1 εκατ. ευρώ, αλλά το πέταξε - Πώς το βρήκαν εργαζόμενοι καθαριότητας
23:27