ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά-Πότε θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες

Το νέο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά-Πότε θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες
Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Σκαραμαγκά CNN Greece

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα έργα για την κατασκευή του νέου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή του Σκαραμαγκά, κοντά στο στρατόπεδο Παλάσκας.

Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, ενώ το κέντρο φιλοξενίας αναμένεται να παραδοθεί στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τις επόμενες ημέρες.

Ο στρατός και το πολεμικό ναυτικό ανέλαβαν το δύσκολο έργο να μετατρέψουν μια παλιά προβλήτα σε έναν οικισμό, απόλυτα οργανωμένο.

final 6

Ο οικισμός θα περιλαμβάνει 200 οικίσκους που θα έχουν δυνατότητα να φιλοξενήσουν μέχρι 8 άτομα.

final

Συνολικά στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας θα εγκατασταθούν 1600 άτομα, ενώ υπάρχει δυνατότητα επέκτασης των εγκαταστάσεων για περισσότερο κόσμο.

final 3

Στους οικίσκους υπάρχει παροχή ρεύματος, θερμοσίφωνας και κλιματισμός, ενώ σε αυτούς θα μείνουν οικογένειες από τη Συρία στο σύνολο.

final 4

Επίσης κατασκευάζεται ειδικός φράκτης από πλεξιγκλάς, ούτως ώστε να κρατά μακριά τα κύματα σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και για λόγους ασφαλείας.

Τέλος, ο οικισμός έχει πλήρες αποχετευτικό σύστημα, απόλυτα στεγανό, ενώ θα υπάρχουν και καρτοτηλέφωνα για όσους θέλουν να επικοινωνήσουν στο εξωτερικό.

final 5

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή τη δομή φιλοξενίας θα μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά.

final 7
final 1
final 8
final 9
final 10

ΔΗΜΟΦΙΛΗ