ΕΛΛΑΔΑ

«Αμάλ»: Στον Πειραιά η κούκλα-σύμβολο των προσφύγων

«Αμάλ»: Στον Πειραιά η κούκλα-σύμβολο των προσφύγων
CNN Greece/ Ευδοκία Μύτιλη

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε με τραγούδια στον Πειραιά την «Αμάλ», την κούκλα-σύμβολο των προσφύγων. 

Η «Αμάλ» ξεκίνησε από το Μικρολίμανο και κατευθύνθηκε προς το Δημοτικό Θέατρο, όπου πραγματοποιείται δρώμενο με εκατοντάδες πολίτες να παρακολουθούν την ξεχωριστή παράσταση.

Κατά την πορεία της ήταν ισχυρή η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, καθώς είχαν προαναγγελθεί συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα, συγκέντρωση κατά της «Αμάλ» είχε προαναγγελθεί το απόγευμα του Σαββάτου στον Πειραιά, έξω από το Δημοτικό Θέατρο, ενώ αντιφασιστική συγκέντρωση είχε προαναγγελθεί στο Ρολόι Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια είχαν σημειωθεί το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην Αθήνα, με αφορμή την πορεία της κούκλας.

Ωστόσο, την Πέμπτη, έφθασε στην Αθήνα η προσφυγοπούλα «Αμάλ» από τη Συρία, η τεράστια μαριονέτα-σύμβολο των προσφύγων που ταξιδεύει ανά την Ευρώπη στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης για τα παιδιά που βιώνουν την προσφυγιά,υπό τους ήχους του τραγουδιού «Άσμα Ασμάτων» του Μίκη Θεοδωράκη και του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Διασχίζοντας την Ελλάδα, η 9χρονη «Αμάλ», μια κούκλα ύψους 3,5 μέτρων συνεχίζει το μακρύ ταξίδι αφύπνισης συνειδήσεων για την προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, ένα μεγάλο ταξίδι 8.000 χιλιομέτρων με τελικό προορισμό το Μάντσεστερ στην Αγγλία.

Η «Αμάλ» φεύγει στις 11:00 το πρωί της Κυριακής από το λιμάνι του Πειραιά, για να συνεχίσει το ταξίδι της στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ