ΕΛΛΑΔΑ

Φόρος τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη: Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Φόρος τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη: Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του
Μεσίστιες οι σημαίες στο εθνικό πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη AP Photo/Yorgos Karahalis

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών εκτίθεται από αύριο, Δευτέρα, και για τρεις ημέρες, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η ταφή του σπουδαίου μουσουργού θα γίνει οριστικά πλέον, βάσει της επιθυμίας του, στον Γαλατά Χανίων την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη, που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα.

Θα συνεχιστεί την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου, (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.

Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, τον Γαλατά Χανίων, όπου και τελικώς θα ταφεί μετά τη λύση της σχετικής ενδοοικογενειακής διένεξης.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία του χωριού και θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φιλοξενηθεί δωρεάν τιμής ένεκεν στις εγκαταστάσεις του Α' κοιμητηρίου μέχρι να γίνει η ταφή το, σύμφωνα με τις τελευταίες επιθυμίες του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ