Πέθανε ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος
Ανανεώθηκε:
«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρώην υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος.
Το ΕΜΠ πενθεί την απώλεια και τιμά την προσφορά και τη μνήμη ενός σημαντικού ανθρώπου και ακαδημαϊκού πολίτη, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρύτανης του ιδρύματος, Ανδρέας Γ.Μπουντουβής.
Σε ψήφισμά της η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εκφράζει την βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου, ο οποίος, όπως σημειώνει, υπηρέτησε το ΕΜΠ από θέσεις ευθύνης «με υποδειγματική αφοσίωση και υψηλή αίσθηση καθήκοντος και συνέβαλε σημαντικά, με το πολύπλευρο έργο του στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων της σχολής του και του ΕΜΠ».
Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του και σημειώνει:
«Ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος υπήρξε στην αρχή της δεκαετίας του 2000 συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, συμπαραστάτης στους αγώνες που έδινε η παράταξη του ΚΚΕ, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) ενάντια στην εμπορευματοποίηση του Πανεπιστημίου, στο προχώρημα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Η ακαδημαϊκή του ζωή τον καθιέρωσε ως καλό δάσκαλο, συνεπή στις σύνθετες απαιτήσεις της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και παράλληλα παρόντα στους αγώνες των πανεπιστημιακών καθηγητών για ένα Πανεπιστήμιο απαλλαγμένο από τους 'όρους της αγοράς'».
Συντάξεις χηρείας: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο πλαίσιο
00:30
Αγγλία - Αργεντινή 1-2: Στον τελικό του Μουντιάλ η Αλμπισελέστε
00:03
Βανς: Το Ισραήλ χάνει τη μάχη της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ
23:59
Θεσσαλονίκη: 37χρονος επιτέθηκε σε αστυνομικούς και προκάλεσε φθορές σε δύο περιπολικά με γκασμά
23:54