ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει το έργο της Ομάδας Αιγαίου στα ακριτικά νησιά

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει το έργο της Ομάδας Αιγαίου στα ακριτικά νησιά

Με την Πρόεδρο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, Ομάδα Αιγαίου, κα Ντενίζ Τσιμή συναντήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, ο Προέδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και αποφασίστηκε η σύναψη συνεργασίας, με στόχο την ενίσχυση των πληθυσμών που διαβιούν στα ακριτικά νησιά της Ελλάδος.

Αρχικά, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. ευχαρίστησε θερμά την Πρόεδρο και τον Αν. Γενικό Γραμματέα κ. Αλέξανδρο Αγαπάκη για τη σημαντική δωρεά της Ομάδας Αιγαίου στον λογαριασμό του Ε.Ε.Σ για τους πυρόπληκτους της χώρας.

Εν συνεχεία, η συζήτηση επεκτάθηκε σε δράσεις κοινού ενδιαφέροντος, εστιάζοντας στο σπουδαίο έργο της Ομάδας Αιγαίου προς τους ευάλωτους ακριτικούς πληθυσμούς των ελληνικών νησιών.

Στο πλαίσιο της επικείμενης συνεργασίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, θα αναλάβει την εκμάθηση Α’ Βοηθειών στους κατοίκους των νησιών και πιθανώς πρωτοβάθμια νοσηλευτική κάλυψη.

Σημειώνεται ότι η Ομάδα Αιγαίου είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 1995, στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου προσφέροντας, σε εθελοντική βάση και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και ιατρικούς συλλόγους, κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες, στοχεύοντας πάντα στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των ακριτικών νησιών του αρχιπελάγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ