ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: Στις 5.000 τα κρούσματα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά αποκλιμάκωση τον Οκτώβριο

Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: Στις 5.000 τα κρούσματα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά αποκλιμάκωση τον Οκτώβριο
ΙΝΤΙΜΕ/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την πτωτική πορεία που παρουσιάζουν τα κρούσματα του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας επεσήμανε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τόνισε όμως ότι αυτό θα αλλάξει τις επόμενες ημέρες. 

Για την επόμενη μέρα της πανδημίας μίλησαν στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Σήμερα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης και ο Καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Ο κ. Σαρηγιάννης εκτιμά, στα τέλη του Σεπτέμβρη θα ξεπεράσουμε τα 5 χιλιάδες κρούσματα κατά μέσο όρο ημερησίως και ο αριθμός να φτάσει τα 5.200, με βάση τα ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και μοντέλα.

«Οι δείκτες των ασθενών στις ΜΕΘ και των νεκρών θα διαγράψουν μια ανοδική πορεία. Στα μέσα-τέλη του Οκτώβρη θα δούμε αποκλιμάκωση», πρόσθεσε

Από την άλλη ο κ. Μανωλόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα των σχολείων και την απειλή της μετάλλαξης Δ: «Θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα με τη διασπορά του ιού στα σχολεία λόγω της μετάλλαξης Δ», ανέφερε.

Τέλος όπως τόνισε ο καθηγητής, το επόμενο διάστημα αναμένεται να κολλήσουν πολλοί ανεμβολίαστοι ακόμα και κάποιοι από τους εμβολιασμένους, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να θεωρείται ρουτίνα ο καθημερινός θάνατος 40 συνανθρώπων μας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ