ΕΛΛΑΔΑ

Μίκης Θεοδωράκης: Έτσι θα αποχαιρετίσει η Κρήτη τον μεγάλο δημιουργό

Μίκης Θεοδωράκης: Έτσι θα αποχαιρετίσει η Κρήτη τον μεγάλο δημιουργό
Intime

Με πυρετώδεις διαδικασίες συνεχίζονται, στα Χανιά, την γεννέτειρα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, οι προετοιμασίες για την υποδοχή της σορού του, την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ πως η σορός του θα φτάσει ακτοπλοϊκώς το πρωί της Πέμπτης στις 7:00 και η πομπή που θα τον μεταφέρει θα κάνει ολιγόλεπτη στάση έξω από τη Δημοτική Αγορά Χανίων, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Τριμάρτυρη, τον Καθεδρικό Ναό των Χανίων, όπου θα τεθεί για λίγες ώρες σε λαϊκό προσκύνημα.

Ακολούθως θα μεταφερθεί στον Γαλατά, όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Οι οργανωτικές λεπτομέρειες συζήτησαν σήμερα (7/9) σε σύσκεψη στο δημαρχείο Χανίων, παρόντος και του προέδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη.

Στο μεταξύ, ενώ συνεχίζεται το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη Αθηνών, στην Κρήτη πολίτες και φορείς εκφράζουν την συγκίνησή τους για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε χθες να δώσει το όνομα του μουσικοσυνθέτη σε έναν από τους δρόμους της πόλης, ο οποίος θα οριστεί σε δεύτερο χρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ