Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών Ρίχτερ στη Νίσυρο - Ανήσυχοι οι σεισμολόγοι από την έντονη δραστηριότητα
Ανανεώθηκε:
Μία ακόμη σεισμική δόνηση, αυτή τη φορά 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία χαρακτηρίζεται «ασθενής», καταγράφηκε από τους σεισμογράφους σήμερα Τετάρτη στις 04:40 στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Νισύρου, ή περίπου 350 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά των Αθηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο εντοπίζεται 20 χιλιόμετρα, νότια, νοτιοδυτικά από τη Νίσυρο και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,4 χιλιόμετρα.
Τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων μηνών στην περιοχή της Νισύρου και της Τήλου χαρακτηρίζει ως ανησυχητική -με ανάρτησή του στο facebook - ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ο σεισμολόγος αναφέρει επίσης ότι η επιμένουσα σεισμικότητα δημιουργεί ανησυχία και αξίζει να αξιολογηθεί εκ νέου, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος γένεσης και άλλου ισχυρού σεισμού δεν έχει εκλείψει.
Σημειώνεται ότι ο μεγαλύτερος σεισμός ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ και σημειώθηκε στα τέλη Ιουνίου.
Από τον Απρίλιο, οπότε και ξεκίνησε η σεισμική δράση στην περιοχή, έχουν καταγραφεί περί τους 1.500 σεισμούς.
SPONSORED
Γερμανία: Ο Βόλφγκανγκ Κουμπίκι εξελέγη αρχηγός του FDP
19:18
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Γιωτόπουλο: Να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει στη φυλακή
19:07
Αίσιο τέλος για την εξαφάνιση 66χρονου από τον Άγ. Νικόλαο στην Αθήνα - Βρέθηκε σε νοσοκομείο
18:55
NBC: Πιθανότατα κινεζικής κατασκευής ο πύραυλος που κατέρριψε το αμερικανικό F-15 στο Ιράν
18:44