ΕΛΛΑΔΑ

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Τι δήλωσε η κόρη του Μίκη για την απουσία της από τη Μητρόπολη Αθηνών

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Τι δήλωσε η κόρη του Μίκη για την απουσία της από τη Μητρόπολη Αθηνών
INTIME

Στις 19.30 το απόγευμα της Τετάρτης (08-09-2021) έφτασε στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίταμε τα παιδιά και τα εγγόνια της, συνοδευόμενη από τη δημοτική σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και υπεύθυνη συνοδός της οικογένειας, Λούλα Καρατζά.

Με την ίδια πτήση, έφτασαν στα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, όπως και δέκα από τα μέλη της Ορχήστρας Μίκη Θεοδωράκη, για το ύστατο «χαίρε».

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την απουσία της από την τελετή στην Μητρόπολη Αθηνών, όπου πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα και επεσήμανε ότι ο πόνος της είναι μεγάλος και το μόνο που τη νοιάζει είναι η ταφή του πατέρα της.

Τα Χανιά και η Κρήτη, αποχαιρετούν σήμερα τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη και αγωνιστή της Δημοκρατίας, Μίκη Θεοδωράκη.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε νωρίς το πρωί με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας και πέρασε από τη δημοτική αγορά των Χανίων.

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου που παιάνιζαν συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς για να πει το τελευταίο αντίο τον άνθρωπο που έκανε μέσω του έργου του γνωστή την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη σύντομη στάση στη δημοτική αγορά, συγκεντρωμένοι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τον Μίκη Θεοδωράκη, φωνάζοντας «αθάνατος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ