ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Βαλυράκη: Έντονη αντίδραση της συζύγου του στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης

Υπόθεση Βαλυράκη: Έντονη αντίδραση της συζύγου του στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης
Ο Σήφης Βαλυράκης με την συζυγό της Μίνα μετά την ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Σκληρή ήταν η απάντηση της συζύγου του Σήφη Βαλυράκη, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Χαλκίδας να αρχειοθετήσει τη μήνυση για τις συνθήκες θανάτου του 78χρονου πρώην υπουργού.

Με δήλωσή της η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη χαρακτηρίζει «τελείως ακατανόητο, αφύσικο και συνάμα τραγικό» το γεγονός ότι ο εισαγγελέας δεν στέλνει « την υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου μου τουλάχιστον στην ανάκριση».

Θεωρεί «βαθιά προσβολή» την εξέλιξη αυτή και «όνειδο προς την Ελληνική Δικαιοσύνη», ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «η υπόθεση δεν κλείνει με την πράξη αυτή».

Αναλυτικά η δήλωση της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη:

«Το ότι μετά από τόσες συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και ιατροδικαστών, με τόσο απαράδεκτη καθυστέρηση, ο συγκεκριμένος εισαγγελέας δεν στέλνει την υπόθεση της δολοφονίας του συζύγου μου τουλάχιστον στην ανάκριση, αλλά την αρχειοθετεί, είναι τελείως ακατανόητο, αφύσικο και συνάμα τραγικό.

»Δικαιούμαι λοιπόν να θεωρώ την εξέλιξη αυτή βαθιά προσβολή όχι μόνο στο πρόσωπο του αγωνιστή της Δημοκρατίας Σήφη Βαλυράκη και της οικογένειάς μας, αλλά τεράστια προσβολή και όνειδος προς την Ελληνική Δικαιοσύνη, τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.

»Ωστόσο η υπόθεση δεν κλείνει με την πράξη αυτή.

»Αρμόδιος για να αποφασίσει σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης είναι ο εισαγγελέας Εφετών στον οποίο θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες η δικογραφία».

Η Εισαγγελία Χαλκίδας προχώρησε στην αρχειοθέτηση της μήνυσης για τις συνθήκες θανάτου του 78χρονου πρώην υπουργού που βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2021 στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Το φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαινε, κι είχε ξεκινήσει νωρίς το μεσημέρι από την Ερέτρια, εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή της νησίδας «Αγία Τριάδα».

Το σώμα του βρέθηκε στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή που ονομάζεται «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων». Φορούσε καταδυτική στολή και βρέθηκε ένα μίλι μακριά από το σκάφος του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ