ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Ο δύσκολος αγώνας της Ιωάννας εν όψει της δίκης που αρχίζει

Επίθεση με βιτριόλι: Ο δύσκολος αγώνας της Ιωάννας εν όψει της δίκης που αρχίζει
ΙΝΤΙΜΕ / FACEBOOK

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η δίκη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στις 20 Μαΐου του 2020 στην Καλλιθέα. Όπως δήλωσε η ίδια, παρά την μεγάλη πίεση, θέλει να βρίσκεται στη δίκη, χωρίς να ντρέπεται και χωρίς να φοβάται.

«Η πίεση των ημερών είναι μεγάλη. Κάποιοι πολύ δικοί μου άνθρωποι με συμβουλεύουν να σκεφτώ ξανά την παρουσία μου στην εκδίκαση της υπόθεσης και να μην πιέσω τον εαυτό μου, φοβούμενοι ότι δεν θα μπορέσω να το διαχειριστώ» τόνισε σε δήλωσή της στο Mega.

«Όμως θέλω να είμαι εκεί. Χωρίς να ντρέπομαι και χωρίς να φοβάμαι. Γιατί τους φόβους μου επιλέγω πάντα να τους αντιμετωπίζω. Ελπίζω η αγκαλιά του κόσμου να μου δώσει το κουράγιο. Και ελπίζω στην παραδειγματική τιμωρία της δράστιδος για να μην βρεθεί ποτέ ξανά άλλος άνθρωπος στη θέση μου», κατέληξε.

Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να δείξει για πρώτη φορά πώς πραγματικά ήταν το πρόσωπο και το κορμί της μετά το πρώτο χειρουργείο: «Σκοπός της ανάρτησης ήταν να εξηγήσω με τη δύναμη της εικόνας και όχι με λόγια, τις συνέπειες αυτής της επίθεσης στην υγεία μου, οι οποίες είναι μη αναστρέψιμες και που θα μου αφήσουν για πάντα μια μόνιμη αναπηρία και μια παραμόρφωση», είπε.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε νωρίτερα πως η Ιωάννα θα παραστεί στο δικαστήριο, εκφράζοντας αμφιβολίες για το αν θα αντέξει να πάει η κατηγορούμενη.

«Η Ιωάννα θα έρθει στο δικαστήριο, είναι δυνατό παιδί, θα αντέξει να δει την κατηγορούμενη. Εγώ φοβάμαι και δεν ξέρω αν η κατηγορούμενη θα αντέξει να έρθει στο δικαστήριο. Όπως δεν πήγε να απολογηθεί και όταν πήγε να απολογηθεί δεν είπε τίποτα, αν ακολουθήσει την ίδια τακτική, μπορεί και να μην έρθει στο δικαστήριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας μιλώντας στον Ant1.

Σχολιάζοντας δύο φωτογραφίες, τις οποίες ανέβασε το θύμα, και οι οποίες δείχνουν τη ζημιά που προκλήθηκε στο πρόσωπο και στο σώμα της, ο δικηγόρος σημείωσε «Βλέποντας τις φωτογραφίες καταλαβαίνουμε ότι σκοπός της ήταν να εξαφανίσει το πρόσωπο της Ιωάννας, να σκοτώσει την Ιωάννα».

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του θύματος, η κατηγορούμενη «αμέσως μετά που της έριξε το καυστικό υγρό και πληροφορήθηκε ότι σώθηκε, άρχισε και έψαχνε πως μπορείς να σκοτώσεις κάποιον με δηλητήριο χωρίς να μπορεί να ανιχνευθεί, αν κάνεις σε κάποιον ένεση με αέρα τι θα συμβεί και πως θα μπορούσε να μπει στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν».

«Τελικά, με τα social media αυτό που συμβαίνει είναι επικίνδυνο, Δεν τολμάει μια κοπέλα ούτε μια φωτογραφία να ανεβάσει και αρχίζει η ζήλια και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί. Η κατηγορούμενη είχε γίνει σκιά της Ιωάννας μέσα από τα social media», συμπλήρωσε ο Απόστολος Λύτρας.

Όσο πλησιάζει η δίκη «αντιδρά» το σώμα της Ιωάννας

Την ίδια ώρα, η γιατρός της 34χρονης Ιωάννας μίλησε για την πορεία αποκατάστασης της υγείας της μετά την επίθεση.

«Η Ιωάννα θα έχει πάντα και ξέρει ότι θα έχει για πάντα ένα δέρμα διαφορετικό, το ξέρει αυτό από την πρώτη στιγμή, αυτό που προσπαθούμε είναι να έχει κάτι που θα είναι όσο πιο κοντά στο φυσιολογικό», είπε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 η Μαρία Καλοφώνου, Πλαστικός χειρουργός και Διευθύντρια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

«Αυτήν την στιγμή το πρόσωπο και το σώμα της όλο έχει καλυφθεί με μοσχεύματα, δεν έχει ανοιχτές πληγές. Κινδύνευσε η ζωή της και στην αρχή και αργότερα από πολύ βαριές ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις τις οποίες αντιμετώπισε», εξήγησε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «κι η ίδια προσπαθεί πάρα πολύ και αυτό που πραγματικά θέλουμε, επειδή ξέρουμε ότι δεν μπορεί να βγάλει καινούριο δέρμα, είναι να πλησιάσουμε την φυσιολογική εικόνα».

Σε ό,τι αφορά την ψυχολογική της κατάσταση, η κυρία Καλοφώνου ανέφερε «εμείς στην μονάδα εγκαυμάτων δυστυχώς θαύματα δεν κάνουμε. Στο κομμάτι το ψυχολογικό, επειδή έχουμε πολλούς ανθρώπους που έχουν καθολικά εγκαύματα, σας θυμίζω ότι μετά το Μάτι είχαμε 13 ανθρώπους με καθολικά εγκαύματα, έχει η Ιωάννα πολύ καλή στήριξη ψυχολογική, που βοηθάει και εμένα στη δουλειά μου».

Όπως αποκάλυψε η γιατρός με την οποία η Ιωάννα έχει στενή επαφή, «πλησιάζοντας οι ημέρες να αρχίσει η δίκη, βλέπω έναν άνθρωπο που δυσκολεύεται και αυτό έχει αρχίσει να εμφανίζεται και με αντιδράσεις και στο σώμα της Ιωάννας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ