ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2021: Ένταση στην πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

ΔΕΘ 2021: Ένταση στην πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού
INTIME/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Ένταση σημειώθηκε έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν πολίτες που τάσσονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, λίγη ώρα πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, oι συμμετέχοντες πορεύτηκαν έως το δημαρχιακό μέγαρο όπου και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον φραγμό των ΜΑΤ. Εκεί φώναξαν συνθήματα ενάντια στους αστυνομικούς και στη συνέχεια παρέμειναν στον χώρο.

Πριν από λίγη ώρα, οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τον φραγμό των ΜΑΤ, προσπαθώντας να τον σπάσουν για να κινηθούν προς το Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”. Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία πέταξαν πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απωθήσουν, ενώ έγινε και χρήση της αύρας. Παράλληλα, προκλήθηκε μικρής έκτασης φωτιά σε πρασιά μπροστά από το δημαρχείο.

Νωρίτερα, κατά τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν, ένας διαδηλωτής πήρε ένα καρεκλάκι κι έκατσε στη μέση της Λεωφόρου Νίκης, θέλοντας να σταματήσει την κυκλοφορία.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον απομακρύνουν και σύμφωνα με το GR Times εκείνος αντιστάθηκε ενώ κάλεσε και τους υπόλοιπους διαδηλωτές να βγουν στο οδόστρωμα.

Εν τέλει, η Λεωφόρος Νίκης έχει κλείσει και οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των δημοσιογράφων.

Η αστυνομική δύναμη στο κέντρο της πόλης είναι ισχυρή, με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν παραταχθεί κατά μήκους του δρόμου μπροστά από το Συν. Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

Μάλιστα, μέρος των διαδηλωτών έχει φτάσει κοντά στην είσοδο του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, όπου έχει στηθεί ο φραγμός από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Πορεία πραγματοποιούν και μέλη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ