ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2021: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

ΔΕΘ 2021: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Intime

Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σταδιακά αποχωρούν και οιαστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ στη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 4 συλλήψεις και 5 προσαγωγές, ενώ σταδιακά αποκαθίσταται και η κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους που είχαν κλείσει από το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν πολίτες που τάσσονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, λίγη ώρα πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thestival.gr, oι συμμετέχοντες πορεύτηκαν έως το δημαρχιακό μέγαρο όπου και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον φραγμό των ΜΑΤ. Εκεί φώναξαν συνθήματα ενάντια στους αστυνομικούς και στη συνέχεια παρέμειναν στον χώρο.

Πριν από λίγη ώρα, οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τον φραγμό των ΜΑΤ, προσπαθώντας να τον σπάσουν για να κινηθούν προς το Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”. Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία πέταξαν πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απωθήσουν, ενώ έγινε και χρήση της αύρας. Παράλληλα, προκλήθηκε μικρής έκτασης φωτιά σε πρασιά μπροστά από το δημαρχείο.

Νωρίτερα, κατά τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν, ένας διαδηλωτής πήρε ένα καρεκλάκι κι έκατσε στη μέση της Λεωφόρου Νίκης, θέλοντας να σταματήσει την κυκλοφορία.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον απομακρύνουν και σύμφωνα με το GR Times εκείνος αντιστάθηκε ενώ κάλεσε και τους υπόλοιπους διαδηλωτές να βγουν στο οδόστρωμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ