Βασιλακόπουλος: Κάθε εβδομάδα ένα παιδί μπαίνει σε ΜΕΘ –Έχουμε χάσει τρία Ελληνόπουλα
«Έχουμε χάσει τρία ελληνόπουλα μέχρι στιγμής και κάθε εβδομάδα ένα παιδί είναι σε ΜΕΘ», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο καθηγητής εξήγησε πως τα παιδιά είναι μεν πιο ανθεκτικά από τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν.
Είπε, μάλιστα, χαρακτηριστικά πως «αν θέλουμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι οι ενήλικες και έπειτα να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας.»
Μια νέα έξαρση του κορωνοϊού στα παιδιά αναμένουν οι ειδικοί το επόμενο διάστημα σύμφωνα με όσα είπε στην τελευταία ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμοξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου.
Όπως εξήγησε η καθηγήτρια μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περίπου το 20% των κρουσμάτων τον Αύγουστο αφορούσαν παιδιά και στην έναρξη του σχολικού έτους «θα δούμε μια αύξηση καθώς αυτή την στιγμή πολλά ασυμπτωματικά παιδιά κυκλοφορούν έξω».
«Θα έχουμε ενδεχομένως μια μικρή αύξηση τις επόμενες δύο εβδομάδες αλλά ακριβώς επειδή έχουμε σχολιάσει το πρωτόκολλο πολύ προσεκτικά έτσι ώστε να έχουμε πολύ συχνό και εξαντλητικό τέστινγκ, πιστεύω ότι εφόσον τηρήσουμε τα μέτρα- δηλαδή τα παιδιά ξέρουμε ότι φοράνε τη μάσκα κι ότι οι γονείς θα ακολουθήσουν τις οδηγίες μας ευλαβικά, κάνουν τα σελφ τεστ έτσι όπως πρέπει να τα κάνουν πιστεύω ότι θα πάμε καλά» τόνισε.
Στα «άκρα» κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Κλιμάκωση στα μπλόκα
19:10
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσαρλς Κούσνερ ζήτησε να δει τον Σαρκοζί στη φυλακή αποκαλύπτει το Reuters
19:09
Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξανά στις ράγες τη Δευτέρα (8/12) - Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών
18:58
Δικαστήρια Ευελπίδων: Πέθανε 84χρονος που δικαζόταν για ενδοοικογενειακή βία
18:51