ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση κοκαΐνης: Στον ανακριτή το μοντέλο και ο σύντροφός της

Υπόθεση κοκαΐνης: Στον ανακριτή το μοντέλο και ο σύντροφός της
CNN Greece / Σπύρος Μελισσάρης

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 13:30 τη Δευτέρα το μοντέλο και πρώην παίκτρια ριάλιτι και ο σύντροφός της, για την υπόθεση με τα περίπου 8 κιλά κοκαΐνης.

Στο μοντέλο και στον σύντροφό της έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών από κοινού, και κατ´ εξακολούθηση από δράστες που διακινούν ναρκωτικές ουσίες κατ' επάγγελμα.

Στον άνδρα ασκήθηκε επιπλέον ποινική δίωξη για βία κατά υπαλλήλων καθώς προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Ο δικηγόρος του 32χρονου, Σταύρος Γεωργόπουλος, υποστηρίζει ότι ο πελάτης του έπεσε θύμα παγίδας. «Έχουμε λάβει προθεσμία για να απολογηθούμε σήμερα το μεσημέρι. Έχουμε ετοιμάσει απολογητικό υπόμνημα. Το ότι τα πήρε όλα πάνω του, ακούγεται σαν να κάνουμε στρατηγική. Ο πελάτης μου θα πει την αλήθεια σήμερα μέχρι κάθε λεπτομέρεια, θα αποκαλύψει στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι παγιδεύτηκε. Και παγιδεύτηκε και δεν είναι ο κύριος αυτής της ποσότητας», ανέφερε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (13/9) στο MEGA.

«Ο εντολέας μου πήγε να παραλάβει πεζός μια βαλίτσα. Η σύντροφός του εκείνη τη στιγμή ήταν στο σπίτι. Θα ζητήσουμε και υλικό από κάμερες από το σημείο της σύλληψης. Ο πελάτης μου έκανε λάθος που δέχτηκε που πάει να μεταφέρει αυτή την ποσότητα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ήταν δική του. Ο εντολέας μου μένει σε ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών. Δαιμονοποιήθηκε. Η ποινική του μεταχείριση θα πρέπει να είναι αντίστοιχη του βαθμού συμμετοχής του», ανέφερε στη συνέχεια.

Το χρονικό της σύλληψης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί πρώτα συνέλαβαν τον σύντροφό της, ο οποίος κρατούσε μια βαλίτσα, η οποία περιείχε 7 κιλά και 827 γραμμάρια κοκαΐνης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψη ήταν επεισοδιακή και έγινε μες στη μέση του δρόμου στη Νέα Σμύρνη, με το νεαρό να προβάλει σθεναρή αντίσταση επιχειρώντας να χτυπήσει με κάθε τρόπο τους αστυνομικούς.

Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του ζευγαριού, εντοπίζοντας μικροποσότητα κοκαΐνης, μόλις 0,1 γραμμάριο, προχωρώντας στην προσαγωγή της νεαρής.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών
Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 7 κιλών και 827,1 γραμμαρίων

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 9-9-2021, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί (άνδρας και γυναίκα), κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών. Επιπρόσθετα ο ημεδαπός κατηγορείται και για βία κατά υπαλλήλων.
Στο πλαίσιο δράσεων της ανωτέρω Υπηρεσίας για τη σύλληψη εμπόρων-διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των ανωτέρω στη διακίνηση κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου Αθηνών και των Νοτίων Προαστίων, εντοπίστηκαν οι δύο ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Ειδικότερα, ο ημεδαπός κατελήφθη στην περιοχή της Νέας Σμύρνης να κατέχει με σκοπό τη διακίνηση και για λογαριασμό της ημεδαπής, βαλίτσα εντός της οποίας υπήρχαν 7 aυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους 7 κιλών και 827 γραμμαρίων.

Ο ανωτέρω προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο από τους αστυνομικούς, προέβαλε σθεναρή αντίσταση, κτυπώντας τους με τα χέρια και τα πόδια του.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στην Αθήνα, κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού συσκευασία με κοκαΐνη βάρους -0,1- γραμμαρίου.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους 7.827,1 γραμμαρίων
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • το χρηματικό ποσό των 5.050 ευρώ
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • δίκυκλη μοτοσυκλέτα
  • 3 συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ