ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση κοκαΐνης - Παίκτρια ριάλιτι: «Με κατέστρεψε, δεν έχω καμία σχέση»

Υπόθεση κοκαΐνης - Παίκτρια ριάλιτι: «Με κατέστρεψε, δεν έχω καμία σχέση»
CNN GREECE/ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

Στην αθωότητα της συντρόφου του και πρώην παίκτριας ριάλιτι επέμεινε στους ισχυρισμούς του ενώπιον της ανακρίτριας ο 32χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα 7,827 κιλών κοκαΐνης. Η ίδια, που επίσης κρίθηκε προφυλακιστέα, δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση και ξέσπασε: «Με κατέστρεψε!».

 

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος επαναλαμβάνοντας τον αρχικό ισχυρισμό του περί μη εμπλοκής της 29χρονης στην υπόθεση ανέφερε στο απολογητικό υπόμνημα που προσκόμισε στην ανακρίτρια: «Η σύντροφος μου δεν έχει απολύτως καμία σχέση και φταίω αποκλειστικά εγώ για την εμπλοκή της υπό την έννοια ότι αν δεν βρισκόταν στο μικρό σπίτι μου δεν θα ήταν κατηγορούμενη».

Ο κατηγορούμενος στο 7σέλιδο απολογητικό του υπόμνημα «χρέωσε» μάλιστα τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν παραποίηση της αλήθειας αφού όπως υποστήριξε όχι μόνο δεν αντιστάθηκε κατά την επιχείρηση σύλληψής του αλλά χτυπήθηκε από τους ίδιους. Για το λόγο αυτό, ο 32χρονος υπέβαλε αίτημα στην ανάκριση να αναζητηθεί το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες που είναι τοποθετημένες στο σημείο όπου συνελήφθη προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν αντιστάθηκε.

Αναφορικά με την ουσία της κατηγορίας ο ίδιος παραδέχεται ότι αποπειράθηκε να διακινήσει ναρκωτικές ουσίες χωρίς να γνωρίζει την ακριβή ποσότητα των ναρκωτικών που περιείχε η βαλίτσα αφού όπως τονίζει «δεν πρόλαβε καν να αποκτήσει κατοχή της βαλίτσας καθώς προτού την ακουμπήσει τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί».

Επιπλέον στο απολογητικό του υπόμνημα ο κατηγορούμενος δήλωσε εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ζητώντας να εξεταστεί από γιατρό πραγματογνώμονα ώστε να εξακριβωθεί ο βαθμός της εξάρτησης του στην κοκαϊνη. «Έκανα λάθος το μετανιώνω ειλικρινά και γνωρίζω ότι θα υποστώ τις συνέπειες του νόμου…» αναφέρει χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα του.

«Με κατέστρεψε...»

«Δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Δεν γνώριζα τι έκανε ο συντρόφός μου» φέρεται να ισχυρίστηκε από την πλευρά της ενώπιον της ανακρίτριας η 29χρονη, η οποία στο άκουσμα της απόφασης ότι οδηγείται στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενη ξέσπασε, φωνάζοντας: «Με κατέστρεψε!»

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία της υποστήριξε ότι με τον 32χρονο σύντροφό της τον οποίο προέτρεπε να κόψει τα ναρκωτικά, καυγάδιζε σχεδόν καθημερινά. Ωστόσο το ζευγάρι φέρεται να είχε προγραμματίσει να παντρευτεί στις 15 Οκτωβρίου 2021.

Δείτε ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα του 32χρονου:

Στο μοντέλο και στον σύντροφό της έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ποινική δίωξη για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών από κοινού, και κατ' εξακολούθηση από δράστες που διακινούν ναρκωτικές ουσίες κατ' επάγγελμα.

Στον άνδρα ασκήθηκε επιπλέον ποινική δίωξη για βία κατά υπαλλήλων, καθώς προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο δικηγόρος της 29χρονης, Παντελής Κοκοτός, δήλωσε αναφορικά με την υπόθεση ότι η εντολές του ουδεμία γνώση είχε για τα ναρκωτικά και πρόκειται για «παράπλευρη απώλεια ενός ανθρώπου που αντί να ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί της στις 15 Οκτωβρίου, βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση».

«Η εντολέας μου ισχυρίστηκε το έλλειμα οποιαδήποτε γνώσης για τα ναρκωτικά. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Είμαστε στην αρχή μιας ποινικής διαδικασίας. Λειτουργούν οι ενδείξεις. Σεβόμαστε την απόφαση, αλλά υπάρχει πλειάδα στοιχείων που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να ανατρέψουν την απόφαση. Θα αιτηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης. Είναι παράπλευρη απώλεια ενός ανθρώπου που αντί να ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί της στις 15 Οκτωβρίου, βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση» ανάφερε ο κ. Κοκοτός.

Σχετικά με τον ισχυρισμό των αστυνομικών ότι η 29χρονη «ξεφορτώθηκε» ναρκωτικά στη λεκάνη της τουαλέτας, ο συνήγορός της ανέφερε: «Η εντολέας μου ουδέποτε έχει καπνίσει, ουδέποτε έχει πιει, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές. Ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποδειχθεί».

Ο Σταύρος Γεωργόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου, ανέφερε από πλευράς του ότι ο κατηγορούμενος εγκλωβίστηκε στην υπόθεση ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος, όντας υποχείριο κυκλωμάτων.

«Όποιος κάνει χρήση ναρκωτικών καταστρέφει τον οργανισμό του, χάνει την αυτοκυριαρχία του και αν φτάσει στο σημείο να χρωστάει στα κυκλώματα που τον προμηθεύουν κινδυνεύει να γίνει υποχείριο τους και να εγκλωβιστεί ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος σε καταστάσεις οι οποίες τον οδηγούν στη φυλακή. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί σήμερα με τον εντολέα μου, ο οποίος δεν είναι κανένας μεγαλεμπόρος ναρκωτικών, κατοικεί σε ένα διαμέρισμα ταπεινό και φτωχικό 50 τετραγωνικών, εργαζόταν από τα 13 του έτη και δυστυχώς εγκλωβίστηκε σε αυτή την υπόθεση» δήλωσε ο κ. Γεωργόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ