Τραγωδία στη Σάμο: Ο πιλότος προσπάθησε να προσγειωθεί αλλά δεν τα κατάφερε
Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου όταν ένα διθέσιο αεροσκάφος τύπου Τσέσνα κατέπεσε νότια του αεροδρομίου του νησιού, με τους δύο επιβαίνοντες να εντοπίζονται νεκροί.
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για ένα ζευγάρι, μία γυναίκα και έναν άνδρα από το Ισραήλ.
Οι σοροί τους ανασύρθηκαν από τους δύτες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νεκροψία και νεκροτομή.
Ο χειριστής προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο αλλά δεν τα κατάφερε.
Το στίγμα ενός μονοκινητηρίου αεροσκάφους τύπου Τσέσνα (Cessna 172) χάθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Ποτοκάκι της Σάμου.
Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για το ιδιωτικό αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από το Ισραήλ.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν σκάφη του λιμενικού, σκάφος της Frontex και αλιευτικά, ενώ έσπευσε και ένα Super Puma.
Το Τσέσνα φαίνεται ότι αντιμετώπισε πρόβλημα λίγο πριν από την προσγείωσή του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκαν κάποιες απότομες ταλαντώσεις καθώς προσέγγιζε το αεροδρόμιο, ενώ φέρεται να προηγήθηκε και έκρηξη.
Κατζ: Το Ισραήλ παραμένει στον νότιο Λίβανο - Αν το Ιράν μας επιτεθεί, θα απαντήσουμε
10:32
Πανελλήνιες 2026: Αυτά είναι τα θέματα των σημερινών μαθημάτων που εξετάστηκαν στα ΕΠΑΛ
10:30
Μ. Μαρακάκης στο CNN: Τα σχέδια της Τράπεζας Χανίων μετά την πώληση της ΕΤΑΝΑΠ
10:28
«Δεν δεσμευόμαστε από τη συμφωνία Ιράν - ΗΠΑ» λέει ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Γκβιρ
10:22