ΕΛΛΑΔΑ

Δρομοκαΐτειο: Γιατρός εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά κορωνοϊού

Δρομοκαΐτειο: Γιατρός εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά κορωνοϊού
INTIME NEWS / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένα ακόμη περιστατικό απάτης αναφορικά με πιστοποιητικά κορωνοϊού ήρθε στο φως, καθώς γιατρός στο Δρομοκαΐτειο έβγαζε πιστοποιητικά σε ανθρώπους εκτός νοσοκομείου που δεν είχαν νοσήσει. 

Την απάτη αποκάλυψε η διοίκηση του νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο» σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμώξεων.

Διαπιστώθηκε ότι ο γιατρός έβγαζε θετικά δείγματα κορωνοϊού σε άτομα άγνωστα στο νοσοκομείο που δεν είχαν δικαίωμα να εξετασθούν στο Δρομοκαΐτειο και μάλιστα χρησιμοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις τους κωδικούς του παθολόγου ιατρού.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο εν λόγω γιατρός στις 30 Ιουλίου έβγαλε θετικό τεστ στον εαυτό του και σε δυο άγνωστα άτομα από το νοσοκομείο.

Ακολούθησε μοριακός έλεγχος στο γιατρό και ήταν αρνητικός. Εν τω μεταξύ έκλεισαν τμήματα με ασθενείς, έγιναν εκατοντάδες τεστ σε ασθενείς και προσωπικό για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

«Στις 31 Αυγούστου βρέθηκαν επτά άτομα άγνωστα στο νοσοκομείο με θετικό μοριακό τεστ. Τα δείγματα ελήφθησαν από τον ίδιο το γιατρό. Και πάλι έγιναν τεστ σε ασθενείς και υπαλλήλους επειδή μεταξύ των ατόμων με θετικό τεστ ήταν και ένας συνάδελφος», έκανε γνωστό ο κ. Γιαννάκος.

Η διοίκηση με την επιτροπή λοιμώξεων ανακάλυψαν τις μεθοδεύσεις του γιατρού. Ενήργησαν τάχιστα συγκέντρωσαν στοιχεία και διέταξαν ΕΔΕ.

Η υπόθεση παραπέμπεται στον Εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ