ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Τις επόμενες ημέρες η έκδοση στην Ελλάδα του πρώην συντρόφου της Μόνικα

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Τις επόμενες ημέρες η έκδοση στην Ελλάδα του πρώην συντρόφου της Μόνικα
kyparissialive

Ο 39χρονος Ρουμάνος θεωρείται ως ο «νούμερο ένα» ύποπτος για τη δολοφονία της 42χρονης Μόνικα Γκιούς, η οποία βρέθηκε τσιμεντωμένη στην αυλή του σπιτιού της.

Στα χέρια των ελληνικών Αρχών θα βρίσκεται σύντομα ο 39χρονος Ρουμάνος, ο οποίος θεωρείται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 42χρονης Μόνικα Γκιούς στην Κυπαρισσία, η σορός της οποίας βρέθηκε τσιμεντωμένη.

Ο 39χρονος Ρουμάνος παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Αϊντχόφεν στην Ολλανδία το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου διαμένει μετά τη φυγή του από την Ελλάδα.

Έτσι, μόλις ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα, κλιμάκιο αστυνομικών θα μεταβεί στην Ολλανδία για να φέρει τον 39χρονο Ρουμάνο στη χώρα μας.

Ο 39χρονος που είναι ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 42χρονης Μόνικα, η οποία βρέθηκε τσιμεντωμένη στον κήπο του σπιτιού τους στην Κυπαρισσία φαίνεται από τα τέλη Αυγούστου να βρίσκεται στην Ολλανδία.

Στο πλευρό του, βρισκόταν μια νεαρή Ρουμάνα σύντροφος, η οποία είναι έγκυος και χθες το μεσημέρι την πήγε στο αεροδρόμιο να πετάξει για Βουκουρέστι και στη συνέχεια παραδόθηκε. Φέρεται να υποστηρίζει ότι αγαπούσε τη Μόνικα Γκιους, δεν τη σκότωσε και δεν την τσιμέντωσε αυτός και λέει ότι όχι μόνο θα θέσει εαυτόν στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης αλλά θα βοηθήσει την Αστυνομία να βρει τον πραγματικό δολοφόνο.

Το χρονικό της δολοφονίας της Μόνικα Γκιους στην Κυπαρισσία

Η γυναίκα που εντοπίστηκε τσιμεντωμένη σε σπίτι στην Κυπαρισσία ήταν σε εμβρυακή στάση στο πλάι και χωρίς ίχνος ρούχων ή υποδημάτων βρέθηκε στον αυτοσχέδιο τάφο που έφτιαξε ο δολοφόνος της, μόλις μισό μέτρο από το έδαφος. Τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA μετά τα δείγματα που έδωσε ο γιός της έδειξαν ότι πρόκειται για την 42χρονη Μόνικα Γκιους.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Κυπαρισσίας δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος του 39χρονου συντρόφου της που έφυγε από τη χώρα μετά την εξαφάνισή της.

Η 42χρονη εξαφανίσθηκε μυστηριωδώς το Φεβρουάριο και αφού μέχρι τον Ιούνιο δεν είχε δώσει σημεία ζωής, κινητοποιήθηκαν συγγενείς της που δήλωσαν και επίσημα την εξαφάνιση.

Η γυναίκα, μητέρα 3 παιδιών, ζούσε επί 20 χρόνια στην Κυπαρισσία και τα τελευταία δύο συζούσε με έναν 39χρονο ομοεθνή της, ο οποίος όμως, σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών, αλλά και κατοίκων της πόλης, την κακοποιούσε και πολλές φορές η γυναίκα είχε καταλήξει στο νοσοκομείο της πόλης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που αποκάλυψε η Αγγελική Νικολούλη ο 39χρονος Ρουμάνος πήγε αρχές Φεβρουαρίου σε μάντρα οικοδομικών υλικών της περιοχής της Κυπαρισσίας και αγόρασε τσιμέντο και άμμο «για να χτίσει», όπως είχε πει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ