ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: 25χρονος δημοσίευσε βίντεο ανήλικης σε πορνογραφικό site επειδή τον χώρισε

Βόλος: 25χρονος δημοσίευσε βίντεο ανήλικης σε πορνογραφικό site επειδή τον χώρισε
ΙΝΤΙΜΕ

Σοκ προκαλεί η υπόθεση μιας κοπέλας, της οποίας ο πρώην σύντροφος δημοσίευσε ευαίσθητες φωτογραφίες από όταν ήταν ανήλικη σε πορνογραφικό site, για να την εκδικηθεί επειδή χώρισαν.

Η νεαρή διατηρούσε δεσμό με 25χρονο, σήμερα, Αλβανό από το 2015, όταν η ίδια ήταν ακόμα ανήλικη, σε νησί των Σποράδων, και πέρυσι αποφάσισε ότι ήθελε να χωρίσουν.

Όπως περιέγραψε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης της, καθώς ο νεαρός είχε στην κατοχή του βίντεο με προσωπικές τους στιγμές, ενώ είχε διαβεβαιώσει μάλιστα το κορίτσι ότι δήθεν τα ήθελε για να τα θυμάται ο ίδιος και ότι δεν θα τα έβλεπε κανείς.

«Επειδή τον αγαπούσα, του είχα «τυφλή» εμπιστοσύνη και εκείνος έλεγε ότι με αγαπάει» περιέγραψε στην κατάθεσή της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews.gr.

Ωστόσο, όταν η νεαρή εξέφρασε τη θέλησή της να χωρίσουν, ο αλλοδαπός άρχισε να την απειλεί ότι θα δημοσιοποιούσε δύο βίντεο που είχε στην κατοχή του και ότι θα της καταστρέψει τη ζωή.

Τελικά, ο νεαρός πραγματοποίησε την απειλή του αφού ανέβασε τα βίντεο της ανήλικης σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου στις 16 Ιουλίου 2020.

Η ανήλικη τότε κοπέλα, που εξήγησε ότι τα βίντεο είχαν καταγραφεί όταν ήταν 16 και 17 ετών, έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και παρά τις συστάσεις στον 25χρονο, ο ίδιος φέρεται να ανέβασε τα δύο βίντεο στο site περισσότερες από μια φορές. Μάλιστα, της έστελνε και μηνύματα από δύο ψεύτικα προφίλ, λέγοντας ότι θα της καταστρέψει τη ζωή.

Τελικά, η νεαρή κοπέλα κατέθεσε μήνυση, βλέποντας ότι το θέμα πήρε δημοσιότητα, το έμαθε όλο το νησί και δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο.

Ερήμην καταδικάστηκε ο δράστης

Το δικαστήριο για την υπόθεση έγινε πρόσφατα στον Βόλο, με τον 25χρονο Αλβανό να κατηγορείται για κατοχή και δημοσιοποίηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στη δίκη.

Η κοπέλα, η οποία εμφανίστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας, κατέθεσε ότι φοβάται ακόμη και σήμερα για το μέλλον της, γιατί υπάρχει κίνδυνος να δημοσιοποιήσει ξανά τα βίντεο στα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ενοχή του κατηγορούμενου και καταδίκη του σε φυλάκιση τριών ετών με χρηματική ποινή 360 ημερήσιων μονάδων προς 5 ευρώ την καθεμία και αν δεν συμμορφωθεί, να εκτίσει επιπλέον ποινή έξι μηνών.

Τελικά, το Δικαστήριο καταδίκασε τον δράστη σε φυλάκιση 4 ετών, με την ίδια χρηματική ποινή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά το τέλος της δίκης, ο εισαγγελέας καθησύχασε την κοπέλα ότι έπραξε το σωστό και τη διαβεβαίωσε ότι αν ο νεαρός αλλοδαπός πέσει στα χέρια των Ελληνικών Αρχών, θα πάει στη φυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ