ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Λιγνάδη: Δεν προφυλακίζεται ξανά για τις δύο νέες κατηγορίες βιασμού

Υπόθεση Λιγνάδη: Δεν προφυλακίζεται ξανά για τις δύο νέες κατηγορίες βιασμού
INTIME / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην τελική ευθεία οδεύει η εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος για «βιασμό κατά συρροή».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απόρριψη της έφεσης που είχε υποβληθεί κατά του βουλεύματος που έκρινε ότι ο Δημητρης Λιγνάδης δεν θα πρέπει να κριθεί για δεύτερη φορά προσωρινά κρατούμενος αναφορικά με τις δυο νέες καταγγελίες βιασμού σε βάρος του για τις οποίες είχε απολογηθεί το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο συντάχθηκε με την άποψη που είχε διατυπώσει η ανακρίτρια ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, με αποτέλεσμα το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον ηθοποιό να είναι οι 18 μήνες όπως ο νόμος ορίζει.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εισαγγελέας είχε εκφέρει αντίθετη άποψη. Δηλαδή ότι πρόκειται για διάφορετικες υποθέσεις με το ίδιο αδίκημα ζητώντας να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Κατόπιν αυτών το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να υποβληθεί η πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή μη του Δημήτρη Λιγνάδη σε δίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ