ΕΛΛΑΔΑ

Βάρκιζα: Ξεσπά η μητέρα για εκείνους που «ξέχασαν» το 2χρονο κοριτσάκι της στο σχολικό

Βάρκιζα: Ξεσπά η μητέρα για εκείνους που «ξέχασαν» το 2χρονο κοριτσάκι της στο σχολικό
Φωτογραφία αρχείου INTIME / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σάλος έχει προκληθεί με την εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων παιδικού σταθμού στη Βάρκιζα που «ξέχασαν» για ώρες ένα κοριτσάκι δύο ετών μέσα σε σχολικό λεωφορείο.

Οι υπόλοιποι γονείς που έμαθαν για το πρωτοφανές περιστατικό, αρχίζουν να παίρνουν τα παιδιά τους από τον παιδικό σταθμό, ενώ η μητέρα του παιδιού περιγράφει στον τηλεοπτικό φακό, το σοκ που υπέστη όταν αντιλήφθηκε πως το κοριτσάκι της είχε εξαφανιστεί από το πρωί που το έστειλε στο σχολείο.

«Είμαι σε άσχημη κατάσταση. Έδωσα το παιδί μου στις εννιά παρά τέταρτο και μία παρά εικοσιπέντε με πήρε η αστυνομία» λέει η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Από τις εννιά παρά δέκα ήταν το παιδί μέσα» προσθέτει η μητέρα.

«Έκλαιγα και έκλαιγε και η κοπέλα που το βρήκε. Το μωρό ήταν δεμένο μέχρι τις 12 και 15 που το βγάλανε!» περιγράφει η ίδια για τη στιγμή που ξαναγκάλιασε το κοριτσάκι της αφού ευτυχώς μια γυναίκα άκουσε το κλάμα του μέσα από το λεωφορείο και το ελευθέρωσε με τη βοήθεια της αστυνομίας.

Οι γονείς του 2 ετών κοριτσιού κατέθεσαν μήνυση, ενώ οι υπεύθυνοι του νηπιαγωγείου, οδηγός και συνοδός του σχολικού συνελήφθησαν μεν αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Συγκλονισμένοι οι γονείς με το περιστατικό

Οι γονείς είναι αρκετά αναστατωμένοι και παίρνουν τα παιδιά τους από τον παιδικό σταθμό, ενώ άλλοι καταγγέλουν ότι ζητούσαν να μιλήσουν με κάποιον υπεύθυνο, ωστόσο δεν τους άνοιγαν άμεσα την πόρτα.

«Ανησυχώ πάρα πολύ. Θα πάρω το παιδί μου…» δηλώνει ένας γονέας.

«Το μάθαμε από τα κανάλια» λέει άλλος γονέας.

Γονείς έξω από τον σταθμό ζητούσαν να μιλήσουν με κάποιον υπεύθυνο, ωστόσο δεν τους άνοιγαν άμεσα την πόρτα.

«Μας έχουν πει να στέλνουμε email αν δεν πάει το παιδί μας» δηλώνει η ίδια γονέας.

Από τις αρχές διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα προκειμένου να συμπληρωθεί η δικογραφία.

Ξέχασαν για τέσσερις ώρες το παιδί στο σχολικό

Το κοριτσάκι, παρέμεινε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο .

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το περιστατικό συνέβη χθες, Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου.

Το πρωί της Δευτέρας, το σχολικό λεωφορείο παρέδωσε τα νήπια στον παιδικό σταθμό στη Βάρκιζα με τον οδηγό στην συνέχεια να επιστρέφει σπίτι του. Ωστόσο το δίχρονο κοριτσάκι που είχε αποκοιμηθεί κατά την διάρκεια της διαδρομής παρέμεινε μέσα, γεγονός που δεν έγινε αντιληπτό από κανέναν.

Ο οδηγός πήγε στο σπίτι του, ενώ το κοριτσάκι δεν αναζήτησε κανένας από τον βρεφονηπιακό σταθμό κατά την διάρκεια της ημέρας. Κάποια στιγμή το άτυχο κοριτσάκι ξύπνησε και αντιλήφθηκε πως είναι κλειδωμένο την ώρα μάλιστα που η ζέστη και τα κλειστά παράθυρα έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα εντός του σχολικού λεωφορείου.

Περίπου τέσσερις ώρες μετά, στις 12:00 και ενώ το νήπιο έκλαιγε και ούρλιαζε, μία γυναίκα αντιλήφθηκε τις φωνές του και κάλεσε την αστυνομία. Τότε ειδοποιήθηκε ο οδηγός και εν τέλει απεγκλώβισαν το δίχρονο κοριτσάκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ