ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κάρυστο: Καίει σε δύσβατη περιοχή όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια

Φωτιά στην Κάρυστο: Καίει σε δύσβατη περιοχή όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική από φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, στην Κάρυστο Ευβοίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βρεστήδες στο Κάβο Ντόρο, όπου υπάρχουν διάσπαρτες οικίες, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύουν. Η φωτιά αυτή την ώρα φαίνεται να κατευθύνεται προς τη θάλασσα, ενώ στην περιοχή καταφθάνουν συνεχώς πυροσβεστικές δυνάμεις και από τη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επι τόπου έχει προγραμματιστεί να σπεύσουν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες του δήμου. Πάντως, μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί εισήγηση από την Πυροσβεστική για εκκένωση της περιοχής.

Δήμαρχος Καρύστου: Κοντά σε δύο οικισμούς η φωτιά

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα evima.gr η φωτιά καίει δασική έκταση σε δύσβατο σημείο όπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Καρύστου, εθελοντές της περιοχής ενώ σπεύδουν ενισχύσεις από Χαλκίδα και Αλιβέρι.

Ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, βρίσκεται στο σημείο και όπως δήλωσε στο evima.gr: «Η φωτιά είναι κοντά σε δυο οικισμούς, στους Βρέστηδες και στον Πρηνιά». Εκτός από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν και υδροφόρες του Δήμου.

Ωστόσο η νύχτα αναμένεται δύσκολη καθώς οι επίγειες δυνάμεις δυσκολεύονται να πλησιάσουν λόγω του δύσβατου του σημείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ