ΕΛΛΑΔΑ

Αγώνες καρτ: Αισιόδοξα μηνύματα για το σημερινό «ξύπνημα» του 6χρονου που τραυματίστηκε στην Πάτρα

Αγώνες καρτ: Αισιόδοξα μηνύματα για το σημερινό «ξύπνημα» του 6χρονου που τραυματίστηκε στην Πάτρα
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι η σημερινή ημέρα για τον 6χρονο Φώτη που χτυπήθηκε ενώ παρακολουθούσε αγώνα καρτ στην Πάτρα, ενώ τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, καθώς φαίνεται πως ανταποκρίνεται θετικά στα ιατρικά τεστ.

Τα πρώτα θετικά δείγματα δόθηκαν χθες κατά τη διαδικασία των νευρολογικών τεστ που διεξήγαγε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης, και η ιατρονοσηλευτική του ομάδα.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανακοίνωσε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο διοικητής της 6ης ΥΠε Γιάννης Καρβέλης ο οποίος επισκέφτηκε χθες το πρωί τη ΜΕΘ Παίδων μίλησε με τους θεράποντες ιατρούς όπως και τους γονείς του μικρού τραυματία.

«Από την Κυριακή μέχρι σήμερα το παιδάκι παραμένει σε καταστολή. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενός νευρολογικού ”παραθύρου” που εφάρμοσαν οι γιατροί της Κλινικής προκειμένου να ελέγξουν την αντίδραση του εγκεφάλου του. Όπως με ενημέρωσε ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης, υπεύθυνος της ΜΕΘ παίδων τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Είμαστε αισιόδοξοι για την περαιτέρω εξέλιξη υγείας του ασθενούς» ανέφερε ο κ. Καρβέλης.

Σήμερα η μαγνητική τομογραφία του 6χρονου

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα καθώς έχει προγραμματιστεί ο μαγνητικός έλεγχος της κεφαλής του μικρού με στόχο να διερευνηθούν τυχόν βλάβες. Αν η περιοχή του εγκεφάλου είναι πλήρως καθαρή, τότε, όπως μας ανέφερε ο κ. Ηλιάδης θα προχωρήσουν στην άμεση αποσωλήνωσή του.

«Με τη βοήθεια του Θεού πιστεύω ότι σήμερα θα μπορέσουμε να παραδώσουμε το μικρό Φώτη υγιή στα χέρια των γονιών του. Είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Άλλωστε γι’ αυτό εύχεται και προσεύχεται όλη η χώρα».

Την ίδια ελπίδα μάς εξέφρασε και η γιατρός του «Αγίου Ανδρέα», η οποία ήταν και γιατρός της διοργάνωσης, Βιβή Λουκοπούλου. Ήταν η γιατρός που έσπευσε στο σημείο του συμβάντος αμέσως μετά τους εθελοντές του ΕΕΣ, πρόσφερε επί τόπου την ιατρική της βοήθεια και ακολούθως συνόδευσε τον μικρό τραυματία στο Καραμανδάνειο.

«Ελπίζω ότι σήμερα το εναγώνιο ερώτημα που μου έθεσε ο πατέρας του μικρού λίγα λεπτά μετά το συμβάν, ”γιατρέ, θα ζήσει το παιδί μου;”, να απαντηθεί σήμερα με την αποσωλήνωσή του».

Αποτροπιασμός για την κλοπή του κινητού του γιατρού που έσπευσε στο σημείο

Την ίδια ώρα ντροπή και θλίψη προκαλεί η αποκάλυψη του γιατρού Βαγγέλη Δημητρόπουλου που έσπευσε να βοηθήσει τον 6χρονο Φώτη, όταν αυτός τραυματίστηκε στον αγώνα καρτ στην Πάτρα, ότι όσο αυτός πάσχιζε να σώσει την ζωή του άτυχου παιδιού, κάποιος του έκλεψε το κινητό.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος ο γιατρός σε ανάρτησή του στο Facebook, «μέσα στον γενικό χαμό, την ώρα που έτρεχα χτες να βοηθήσω τον μικρό Φώτη, κάποιος μακρυχέρης μου βούτηξε, άρπαξε, έκλεψε το κινητό μου. Δυστυχώς ο οποιοσδήποτε έχει ελεύθερη πρόσβαση γιατί είναι χωρίς κωδικούς. Ένα samsung s 21, με πολλές φωτογραφίες ιατρικού περιεχομένου. Ας ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ γιατί ποτέ δεν θα μου το δώσει. Αν έχει έστω, ένα ίχνος ανθρωπιάς όμως, τον παρακαλώ ,να βάλει σε ένα φάκελο, το μικροτσίπ, κάρτα, με το φωτογραφικό υλικό και ας μου το στείλει στο νοσοκομείο ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ», έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, ο γιατρός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ