ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε 75χρονη γιατρό και δύο γυναίκες για εικονικό εμβολιασμό

Χειροπέδες σε 75χρονη γιατρό και δύο γυναίκες για εικονικό εμβολιασμό
Screen Grab

Μία πλαστική χειρούργος, η γραμματέας της και μία ακόμα γυναίκα συνελήφθησαν από την Αστυνομία για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Το σχετικό βίντεο που κατεγράφη από κάμερα δημοσιεύεται από το CNN Greece

Σε βάρος τους καταλογίζονται τα αδικήματα της αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Το βίντεο - ντοκουμέντο με τον εικονικό εμβολιασμό:

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 75χρονη πλαστική χειρούργος και η 66χρονη γραμματέας της με τη συνδρομή τρίτης γυναίκας, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού.

Η γιατρός που δεν ήθελε να εμβολιαστεί, μετέβη με τη γραμματέα της σε εμβολιαστικό κέντρο της Αθήνας, με σκοπό να πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού ώστε να συνεχίσει να εργάζεται.

To εμβολιαστικό κέντρο βρισκόταν υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς που κατέγραφαν τις κινήσεις των γυναικών. Όταν η νοσοκόμα πήρε το φιαλίδιο και αντί για να εμβολιάσει τη γιατρό, το πέταξε στα σκουπίδια, τότε οι Αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τις τρεις γυναίακες.

Η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από έρευνα που ακολούθησε, τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των γυναικών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ