ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Για «αφόρητη ζήλια» κάνουν λόγο οι γονείς της εκπαιδευτικού

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Για «αφόρητη ζήλια» κάνουν λόγο οι γονείς της εκπαιδευτικού
INTIME/ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

Σοκαρισμένη παραμένει η Ρόδος από την εν ψυχρώ δολοφονία της 32χρονης Δώρας, που έπεσε νεκρή από τη σφαίρα του πρώην συντρόφου της και κατόπιν αυτόχειρα στην περιοχή Ροδίνι. 

Οι γονείς της νεαρής εκπαιδευτικού η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε τερματίσει την ολιγόμηνη σχέση τους λίγες μέρες πριν τη δολοφονία, μίλησαν το πρωί της Πέμπτης για τα προβλήματα που είχαν στη σχέση τους λόγω της «αφόρητης» ζήλιας του 40χρονου.

Σύμφωνα με τους γονείς των παιδιών ο δράστης υπήρξε παντρεμένος στο παρελθόν ενώ είχε και ένα παιδί.

«Κάποια στιγμή μου λέει "μαμά θα μείνουμε μαζί, δεν θέλω να μπλέξουμε οικογένειες’" Μου έλεγε "έχω το μεταπτυχιακό, δεν θέλω επισκέπτες, θέλω να έχω το γραφείο μου". Ο κύριος την ζήλευε. Έμειναν μαζί από τον Ιούλιο. Αύγουστος πήγαν διακοπές 2-3 εβδομάδες. Εκεί κάτι έγινε στην Κάλυμνο και έδειξε άλλον εαυτό» ανέφερε η η μητέρα του θύματος στο Mega.

Ο δράστης ζήλευε αφόρητα το θύμα. «Της έλεγε δεν θα βγεις έξω. Άφηνε το κλειδί πίσω από την πόρτα για να βλέπει τι ώρα γυρνάει».

Όπως ανέφερε η μητέρα του θύματος, η κόρη της της εκμυστηρεύτηκε μετά τις διακοπές ότι σκοπεύει να χωρίσει. «Μαμά αποφάσισα να χωρίσω. Της λέω το κρεβάτι σου είναι εδώ, σε περιμένει».

«Μια μέρα» συνέχισε η μητέρα του θύματος, «με πήρε 4 η ώρα τα ξημερώματα η κόρη μου και μου λέει "μαμά είναι τρελός αυτός ο άνθρωπος έχει πρόβλημα. Θέλω να χωρίσω". Και μετά του λέει "τα είπα και στην μάνα μου. Μη νομίζεις ότι δεν μιλάω, δεν μιλάω"»...

«Ούτε τηλεόραση μόνη της»

Μεταξύ άλλων έλεγε ο δράστης στο θύμα «δεν θέλω να βλέπεις τηλεόραση μόνη σου. Θέλω όταν πάω για ύπνο να κοιμάσαι».

Η άτυχη Δώρα είχε 9 μήνες σχέση με τον δράστη, ενώ συγκατοίκησαν τον περασμένο Ιούλιο. «Εγώ δεν θέλω να βγαίνεις, δεν θέλω να πηγαίνεις εκεί» έλεγε ο θύτης στο θύμα, σύμφωνα με την κ. Κατερίνα.

«Την παρακολουθούσε. Ήξερε τι ώρα σχολάει και την περίμενε έξω από το σπίτι της φίλη της. Της είχε στήσει καρτέρι. Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ» σχολίασε η τραγική μητέρα για τη μέρα του φόνου.

«Δεν πήγαινε το μυαλό μου εκεί. Αλλά φοβόμουνα για το κορίτσι μου» σημείωσε ο κ. Τριαντάφυλλος, πατέρας του θύματος.

Η αδερφή του θύματος, η Έφη, είχε κακό προαίσθημα. «Δώρα πρόσεχε, δεν έχω καλό προαίσθημα» συμβούλευσε την αδερφή της μια μέρα πριν την δολοφονία.

Το χρονικό του εγκλήματος

O 40χρονος δράστης έστησε καρτέρι επί της οδού Μόσχας στο Ροδίνι, μέσα σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, και όταν η γυναίκα πλησίασε για να μπει στο αυτοκίνητό της πάτησε τη σκανδάλη εκτελώντας την εν ψυχρώ.

Την πυροβόλησε δύο φορές, λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης,τη στιγμή που εκείνη έμπαινε στο αυτοκίνητό της, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Μόσχας.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας Ρόδου που έσπευσαν στο σημείο συνέλεξαν δύο κάλυκες από το κυνηγετικό όπλο.

Ο δράστης στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

Όπως έγινε γνωστό, λίγα λεπτά μετά το έγκλημα, μετέβη στο σπίτι του στην περιοχή «Θεοτόκος» στην πόλη της Ρόδου και έθεσε τέλος στη ζωή του με την καραμπίνα που νωρίτερα είχε σκοτώσει την 32χρονη.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για σημείωμα που άφησε ο δράστης, το οποίο αναφέρει: «Χωρίς την καλή μου δεν έχει νόημα να ζω».

Κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στην «Ροδιακή» ανέφεραν ότι η γυναίκα διέμενε στην παράλληλη οδό και χτες είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό της στην οδό Μόσχας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ