ΕΛΛΑΔΑ

Πηγή Δεβετζή: Αποκάλυψε τη δική της εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα του αθλητισμού

Πηγή Δεβετζή: Αποκάλυψε τη δική της εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα του αθλητισμού
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά τη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία άνοιξε το δρόμο για το ελληνικό κίνημα του #MeToo, μια ακόμα πρώην αθλήτρια, η Πηγή Δεβετζή, αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα του αθλητισμού στο ξεκίνημα της καριέρας της.

«Έχω να σου πω κάτι που δεν το έχω πει ποτέ στη ζωή μου. Το είχα μέσα μου πάρα πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια το εξομολογήθηκα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας», είπε η Δεβετζή σε τηλεοπτική συνέντευξή της στον Alpha.

«Είχα κι εγώ παρόμοια εμπειρία από παράγοντα του αθλητισμού όταν είχα κατέβει στην Αθήνα ένα κορίτσι από την επαρχία με αρχές και πατέρα δάσκαλο καταλαβαίνεις ότι ποτέ δεν είχα την πονηράδα ότι θα με πλησιάσει άνθρωπος για να με εκμεταλλευτεί. Γνώρισα έναν άνθρωπο από τον χώρο του αθλητισμού που μου έταξε λαγούς με πετραχήλια. Ήμουν ενήλικη αλλά δεν είχα ακόμα τις εμπειρίες και ήμουν κορίτσι, όχι γυναίκα. Τον έβλεπα σαν πατέρα μου, μου έταξε σπίτι και δεν πίστευα ότι θα με εκμεταλλευτεί», συνέχισε η ίδια.

Περιγράφοντας τι συνέβη η Πηγή Δεβετζή είπε: «Με είχε καλέσει στο γραφείο του για να μιλήσουμε για θέματα αθλητισμού και κάποια στιγμή με στρίμωξε, πήγε να με ακουμπήσει, κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ. Δόξα τω Θεώ με βοήθησε ο Θεός, χτύπησε το τηλέφωνο. Πώς βλέπεις τις ταινίες που βλέπεις κάποιον που θέλει να ασελγήσει επάνω σου και κόβεται η φωνή σου. Εκείνη τη στιγμή πάγωσα. Χτύπησε το δικό του τηλέφωνο και ήταν κάποιος από έξω και έτσι προσπάθησα να ξεφύγω».

Περιγράφοντας τον παράγοντα που έκανε τη σεξουαλική παρενόχληση η Πηγή Δεβετζή είπε ότι «αυτός ο άνθρωπος ήταν μεγαλύτερος, παντρεμένος με παιδιά και ο λόγος που δεν το είπα γιατί έχει παραγραφεί μετά από τόσα χρόνια, ήταν γιατί σεβάστηκα τα παιδιά του γιατί τον άνθρωπο αυτόν τον συναντούσα. Εγώ τον έβλεπα και ήθελα να τον πνίξω. Αυτός (σ.σ. ο δράστης) έκανε ότι δεν συνέβαινε τίποτα».

Όπως είπε στη συνέχεια, δεν μπορούσε να το πει στους γονείς της γιατί ο πατέρας της θα έλεγε να έρθει να την πάρει.

Στο ερώτημα αν έψαξε το ενδεχόμενο ο ίδιος άνθρωπος να έκανε κάτι αντίστοιχο σε άλλα κορίτσια, απάντησε: «Δεν έψαξα ποτέ. Έπαιρνα τα μετάλλια και δεν μπορούσα να τα χαρώ. Πολλά χρόνια λέω πρέπει να μιλήσω. Τελικά εξαφανίστηκα και πήγα σε μοναστήρι. Όχι για πολύ καιρό, βρήκα πνευματικούς και μίλησα. Έκανα προσευχή. Πριν από δύο χρόνια πήγα στα Ιεροσόλυμα, έπεσα πάνω στον Πανάγιο τάφο, είπα συγχώρεσε τον και βοήθησέ με να προχωρήσω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ