ΕΛΛΑΔΑ

Ατύχημα καρτ: Άρχισε η διαδικασία αφύπνισης του 6χρονου - Πώς του ευχήθηκαν οι συμμαθητές του

Ατύχημα καρτ: Άρχισε η διαδικασία αφύπνισης του 6χρονου - Πώς του ευχήθηκαν οι συμμαθητές του
thebest.gr

Με τις προσευχές των δικών του ανθρώπων και των συμμαθητών του που γέμισαν με ζωγραφιές και μηνύματα συμπαράστασης την ΜΕΘ, ξεκίνησε από τους θεράποντες γιατρούς, η διαδικασία σταδιακής αποσωλήνωσης του 6χρονου Φώτη,που τραυματίστηκε στο κεφάλι την Κυριακή, στους αγώνες καρτ της Πάτρας.

Οι γιατροί παραμένουν αισιόδοξοι και ελπίζουν σε θετικά αποτελέσματα από την αποσωλήνωση του αγοριού που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου.

Η μαγνητική που έγινε χθες και όπως επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης μιλώντας στο thebest.gr, έδειξε μικρές εγκεφαλικές βλάβες.

Πολύ προσεκτικά και σταδιακά, το ιατρικό επιτελείο που τον παρακολουθεί ξεκίνησε τη διαδικασία αφύπνισης, καθώς το παιδί βρίσκεται σε κώμα, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα patrastimes.gr.

Ήδη έχουν γίνει θετικά βήματα και οι γιατροί αναμένουν περαιτέρω αντιδράσεις. Όπως εξηγεί στο thebest.gr ο Εντατικολόγος Διευθυντής ΕΣΥ στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας Ανδρέας Ηλιάδης:

«Έχουμε διακόψει τα φάρμακα, το παιδί είναι σε υποβοηθούμενο αερισμό και αναπνέει στον αναπνευστήρα με αρκετή πλέον συμμετοχή του ιδίου και περιμένουμε σιγά σιγά, όταν ο ίδιος το αποφασίσει, να αποσυνδεθεί από τα μηχανήματα. Αυτό είναι το επόμενο βήμα», επισημαίνει και συστήνει υπομονή.

Συγκινητική η συμπαράσταση για την αποσωλήνωση του παιδιού

Στο μεταξύ, η ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου όπου νοσηλεύεται ο 6χρονος, γέμισε ζωγραφιές από τους συμμαθητές του.

Οι συμμαθητές του, στην Ά Δημοτικού, μόλις έμαθαν ότι τραυματίστηκε ζωγράφισαν για εκείνον και του έστειλαν την αγάπη τους καθώς και τις ευχές τους, να γίνει καλά και επιστρέψει κοντά τους.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ. Ανδρέας Ηλιάδης, μοιράστηκε την συγκινητική φωτογραφία κάνοντας μία ανάρτηση στο facebook. «Πάμε Φώτη μας...όλη η Ελλάδα μαζί σου. Οι συμμαθητές σου όλοι λένε... Πάμε Φώτη» έγραψε.

Πάτρα: Τι λέει ο οδηγός του καρτ για το ατύχημα

Από την πλευρά του ο οδηγός του μοιραίου καρτ, Νίκος Σαρδέλης, εμφανίστηκε τη Δευτέρα συντετριμμένος, τονίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση προέχει η υγεία του παιδιού». Αποκάλυψε μάλιστα, μιλώντας στο Mega, ότι επισκέφτηκε το νοσοκομείο με το που αφέθηκε ελεύθερος.

«Είμαι και εγώ πατέρας δύο αγοριών και είναι πολύ σημαντικό για μένα να επανέλθει η υγεία του παιδιού. Βρίσκεται στη ΜΕΘ, απ’ ό,τι λένε οι γιατροί τα νέα είναι σχετικά καλά, δηλαδή δεν έχει μεγάλους τραυματισμούς, αλλά ακόμα διατηρείται σε κατάσταση καταστολής», είπε.

Στη συνέχεια ο επαγγελματίας οδηγός αναφέρθηκε στο ατύχημα, σημειώνοντας ότι «στο πλαίσιο οδήγησης επίδειξης νέων ηλεκτροκίνητων καρτ», προσπάθησε να προσπεράσει το μπροστινό του καρτ από τα δεξιά, ωστόσο είχε μια μικρή επαφή με το άλλο καρτ, αλλά «ήταν αρκετή για να αλλάξω κατεύθυνση προς τα προστατευτικά πλαστικά τα οποία ευτυχώς που υπήρχαν γιατί αυτά με κράτησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και παρόλο που έχω τραυματισμούς χαμηλά στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια, μπορώ να τους διαχειριστώ και να τους ξεπεράσω».

«Ήταν δύσκολες στιγμές, προσπαθούσαν να συνεφέρουν το παιδί. Εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ», πρόσθεσε ο κ. Σαρδέλης, ο οποίος συμμετέχει συχνά σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ