ΕΛΛΑΔΑ

Ατύχημα καρτ: Άνοιξε τα μάτια ο μικρός Φώτης - Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα μετά την αποσωλήνωση

Ατύχημα καρτ: Άνοιξε τα μάτια ο μικρός Φώτης - Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα μετά την αποσωλήνωση
Video Screen-Grab

Αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα από την διαδικασία αποσωλήνωσης του 6χρονου Φώτη, που τραυματίστηκε στο κεφάλι την Κυριακή, στους αγώνες καρτ της Πάτρας. 

Όπως είπε στο thebest.gr, ο διεθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκοεμίου Πατρών κ. Ανδρέας Ηλιάδης ο μικρός Φώτης ξύπνησε ομαλά, ανασαίνει πλέον χωρίς υποστήριξη και έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον.

O 6χρονος δεν μιλάει ακόμα αλλά άνοιξε τα μάτια και κουνάει τα άκρα του και αυτή η εξέλιξη θεωρείται ιδιαίτερα θετική.

O μικρός συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο και οι θεράποντες ιατροί καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο κεφάλι. Μετά τα θετικά νέα, σχεδιάζεται το επόμενο στάδιο της αποθεραπείας του, ώστε να επανέλθει πλήρως.

Οι γονείς του παραμένουν στο πλευρό του, ενώ έχει όλη την συμπαράσταση και τις ευχές των συμμαθητών του που γέμισαν ζωγραφιές την ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, όπου νοσηλεύεται.

Οι γιατροί παραμένουν αισιόδοξοι και ελπίζουν σε ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα από την αποσωλήνωση του αγοριού.

Να σημειωθεί ότι η μαγνητική που έγινε χθες και όπως επιβεβαίωσε και ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης μιλώντας στο thebest.gr, έδειξε μικρές εγκεφαλικές βλάβες.

Συγκινητική η συμπαράσταση για την αποσωλήνωση του παιδιού

Στο μεταξύ, η ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου όπου νοσηλεύεται ο 6χρονος, γέμισε ζωγραφιές από τους συμμαθητές του.

Οι συμμαθητές του, στην Ά Δημοτικού, μόλις έμαθαν ότι τραυματίστηκε ζωγράφισαν για εκείνον και του έστειλαν την αγάπη τους καθώς και τις ευχές τους, να γίνει καλά και επιστρέψει κοντά τους.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ. Ανδρέας Ηλιάδης, μοιράστηκε την συγκινητική φωτογραφία κάνοντας μία ανάρτηση στο facebook. «Πάμε Φώτη μας...όλη η Ελλάδα μαζί σου. Οι συμμαθητές σου όλοι λένε... Πάμε Φώτη» έγραψε.

Πάτρα: Τι λέει ο οδηγός του καρτ για το ατύχημα

Από την πλευρά του ο οδηγός του μοιραίου καρτ, Νίκος Σαρδέλης, εμφανίστηκε τη Δευτέρα συντετριμμένος, τονίζοντας ότι «σε κάθε περίπτωση προέχει η υγεία του παιδιού». Αποκάλυψε μάλιστα, μιλώντας στο Mega, ότι επισκέφτηκε το νοσοκομείο με το που αφέθηκε ελεύθερος.

«Είμαι και εγώ πατέρας δύο αγοριών και είναι πολύ σημαντικό για μένα να επανέλθει η υγεία του παιδιού. Βρίσκεται στη ΜΕΘ, απ’ ό,τι λένε οι γιατροί τα νέα είναι σχετικά καλά, δηλαδή δεν έχει μεγάλους τραυματισμούς, αλλά ακόμα διατηρείται σε κατάσταση καταστολής», είπε.

Στη συνέχεια ο επαγγελματίας οδηγός αναφέρθηκε στο ατύχημα, σημειώνοντας ότι «στο πλαίσιο οδήγησης επίδειξης νέων ηλεκτροκίνητων καρτ», προσπάθησε να προσπεράσει το μπροστινό του καρτ από τα δεξιά, ωστόσο είχε μια μικρή επαφή με το άλλο καρτ, αλλά «ήταν αρκετή για να αλλάξω κατεύθυνση προς τα προστατευτικά πλαστικά τα οποία ευτυχώς που υπήρχαν γιατί αυτά με κράτησαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και παρόλο που έχω τραυματισμούς χαμηλά στην κοιλιακή χώρα και στα πόδια, μπορώ να τους διαχειριστώ και να τους ξεπεράσω».

«Ήταν δύσκολες στιγμές, προσπαθούσαν να συνεφέρουν το παιδί. Εγώ ήμουν σε κατάσταση σοκ», πρόσθεσε ο κ. Σαρδέλης, ο οποίος συμμετέχει συχνά σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το βίντεο με το ατύχημα

Σε βίντεο-ντοκουμέντο που μετέδωσε η ΕΡΤ έχουν καταγραφεί οι σοκαριστικές στιγμές του ατυχήματος. Τα δύο καρτ συγκρούονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα το ένα να βγει εκτός «πίστας» και να παρασύρει το παιδί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ