ΕΛΛΑΔΑ

Στους δρόμους ξανά οι διανομείς - Γιορτάζουν τη νίκη τους αλλά διεκδικούν σειρά αιτημάτων

Στους δρόμους ξανά οι διανομείς - Γιορτάζουν τη νίκη τους αλλά διεκδικούν σειρά αιτημάτων
CNN GREECE/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται οι διανομείς δικύκλων σήμερα, οι οποίοι το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποίησαν νέα μοτοπορεία διαμαρτυρίας. Μετά την υποχώρηση της efood χθες, ζητούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων γιορτάζοντας παράλληλα τη νίκη τους.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Αττικής και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου αποφάσισαν να μην ακυρώσουν την απεργία των διανομέων που είχαν προγραμματίσει από την Τετάρτη για σήμερα, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της efood.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία υπό την πίεση της μαζικής κινητοποίησης της περασμένης Τετάρτης, ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι θα μετατρέψει όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, προσλαμβάνοντας έτσι 2.016 και αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία τους.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αναδιαμόρφωση τα προφητεία αξιολόγησης, τα οποία θα καθοριστούν σε συνεργασία με τους διανομείς.

Οι εξελίξεις έφεραν ικανοποίηση στις τάξεις των διανομέων, οι διεκδικήσεις των οποίων έτυχαν τις προηγούμενες ημέρες μαζικής υποστήριξης, κυρίως μέσα από τα κοινωνικά μέσα.

Αποφασίστηκε ωστόσο πως παρά την ανακοίνωση της εταιρείας για ικανοποίηση του βασικότερου αιτήματος τους, η σημερινή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τους θα γίνει κανονικά με διττό στόχο: Αφενός να εξασφαλίσουν την τήρηση των δεσμεύσεων της εταιρείας και την διεκδίκηση να ικανοποιηθούν και τα υπόλοιπα αιτήματά τους και αφετέρου να γιορτάσουν την νίκη τους μετά την μαζική συμμετοχή που υπήρξε για πρώτη φορά σε ανάλογη κινητοποίηση του κλάδου τους.

Στα αιτήματα των διανομέων, σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχαν εκδώσει την Τρίτη, περιλαμβάνονται τα εξής:

  • να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά
  • να σταματήσει η επιβολή της freelancing εργασίας
  • να σταματήσει η ηθική και ψυχολογική παρενόχληση προς τους εργαζόμενους και
  • να υποβληθούν σε αυστηρό θεσμικό έλεγχο από το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο Εργασίας όλες οι εσωτερικές παραμετροποιήσεις της εφαρμογής που οδηγούν σε μισθολογικές και ανταγωνιστικές διακρίσεις και που χρησιμοποιούνται ως λόγοι απόλυσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ