ΕΛΛΑΔΑ

Mad Clip: Το πόρισμα του πραγματογνώμονα της οικογένειας που ανατρέπει τα δεδομένα

Mad Clip: Το πόρισμα του πραγματογνώμονα της οικογένειας που ανατρέπει τα δεδομένα
INTIME

Φως στα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο Mad Clip στις 2 Σεπτεμβρίου, επιχειρεί να ρίξει το πόρισμα του πραγματογνώμονα της οικογένειας του τράπερ, Παναγιώτη Μαδιά. Ωστόσο, παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα

Στο πόρισμα, που δημοσιεύει αναλυτικά η εφημερίδα Real News, αρχικά αναφέρει: «Η ταχύτητα πρόσκρουσης του αυτοκινήτου στη μεταλλική κολώνα ήταν μικρότερη της αρχικής ταχύτητας του οχήματος η οποία υπολογίζεται στα 134χλμ/ώρα, λόγω της επιβράδυνσης που υφίσταται το όχημα ολισθαίνοντας με τους τροχούς του. Έτσι, την ταχύτητα πρόσκρουσης την υπολογίσαμε στα 80-85χλμ/ώρα. Σε παρόμοιες προσκρούσεις είχαμε θανατηφόρους τραυματισμούς ακόμη και με 65χλμ/ώρα».

Σχετικά με την μοιραία εκτροπή, ο κ. Μαδιά αναφέρει: «Την 5η μέρα μετά το συμβάν υπέπεσε στην αντίληψή μου υλικό από τις κάμερες του παρακείμενου πρατηρίων καυσίμων και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εμπλοκής κάποιου άλλου οχήματος, ζώου ή πεζού.

Ερμηνεύοντας λοιπόν το υλικό παρατηρήσαμε τα εξής: Το αυτοκίνητο εξέρχεται με επιτυχία το καμπυλόγραμμο τόξο της δεξιάς στροφής και μέσα στην ευθεία παρατηρείται μια πολύ μικρή δεξιόστροφη κίνηση (μικρή περιστροφή) του αυτοκινήτου και εν συνεχεία βλέπουμε όλως παραδόξως μια αλλοπρόσαλλη και μη αναμενόμενη εντελώς ξαφνική εκτροπή του αυτοκινήτου με φόρα και κατεύθυνση αριστερόστροφη. Εν συνεχεία επέρχεται η πρόσκρουσή του στο μεταλλικό ιστό φωτισμού αφού προηγουμένως διέγραψε τόξο 210 μοιρών».

Ο πραγματογνώμονας εκτιμά ότι υπάρχουν δύο λόγοι για τα αίτια του τραγικού τροχαίου:

«Η πιθανολογούμενη εκτίμησή μου ως προς τα αίτια είναι ότι αυτά θα πρέπει να αναζητηθούν στο αν συνέβη κάτι στον οδηγό ή στο αυτοκίνητο, μήπως σε αυτή τη στιγμή ο οδηγός, αντιλαμβανόμενος ότι πάει να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, προβαίνει σε ξαφνικό υπερδιορθωτικό ελιγμό προς τα αριστερά χάνοντας εντελώς τον έλεγχο του οχήματος, με τα επερχόμενα αποτελέσματα».

Το χρονικό

Ο γνωστός τράπερ έχασε τον έλεγχο της Porsche που οδηγούσε με αποτέλεσμα το όχημά του να καρφωθεί σε δέντρο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στην εκκλησία Παναγία Φανερωμένη, στο ρεύμα προς Αθήνα, τα ξημερώματα στις 2 Σεπτεμβρίου.

Πριν το τροχαίο ο 34χρονος βρισκόταν σε γάμο φίλου του.

Οι άντρες της πυροσβεστικής, έκαναν δύο ώρες για να απεγκλωβίσουν τον Mad Clip, ο οποίος ήταν μόνος του στο όχημα.

Ο τραγουδιστής ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ