ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη: Σωστικά συνεργεία με σκύλους και drones μεταβαίνουν στο νησί

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη: Σωστικά συνεργεία με σκύλους και drones μεταβαίνουν στο νησί
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τριάντα πυροσβέστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό, διασωστικούς σκύλους, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Πυροσβεστικού Σώματος αναχωρούν με αεροσκάφη C130 και ATR για την Κρήτη για να συμμετάσχουν στις έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,8 βαθμών Ρίχτερ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του σχεδίου «Εγκέλαδος» από την Πολιτική Προστασία, με εντολή αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι ΕΜΑΚ, καθώς και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΠΕΠΥΔ Κρήτης.

Πληροφορίες που ανέφεραν ότι μία ηλικιωμένη γυναίκα πιθανόν εγκλωβίστηκε μετά από πτώση τοίχου στο σπίτι της, μέχρι στιγμής, δεν επιβεβαιώνονται από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική.

Ωστόσο, έχουν γίνει πολλά τηλεφωνήματα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, κυρίως από πανικόβλητους κατοίκους των περιοχών που χτυπήθηκαν από τον σεισμό, τα οποία ερευνώνται.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, μετά τη σεισμική δόνηση κινητοποιήθηκαν άμεσα οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος με διασπορά στην ευρύτερη περιοχή.

Στην ευρύτερη περιοχή που εκδηλώθηκε η σεισμική δόνηση πραγματοποιούνται περιπολίες από πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ από το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Σημειώνεται πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη, ενώ σοβαρές ζημιές υπάρχουν και σε κτήρια.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και 11 τραυματίες σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, εκ των οποίων ένας πολυτραυματίας, οι οποίοι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ