ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο δραπέτης ληστής στη Μητροπόλεως

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο δραπέτης ληστής στη Μητροπόλεως
Στιγμιότυπο από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. λίγο μετά την ένοπλη ληστεία του υποκαταστήματος τράπεζας, στις 14 Σεπτεμβρίου Σπύρος Μελισσάρης/CNN Greece

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται ο δραπέτης και δράστης της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως 53, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον δράστη στην οδό Κατεχάκη, ο οποίος έφερε βαρύ οπλισμό πάνω του - ένα πυροβόλο όπλο τύπου Καλάσνικοφ και άλλα όπλα.

Οι δράστες της ένοπλης ληστείας της τράπεζας ήταν δυο και συγκεκριμένα μπήκαν ένας-ένας μέσα στο υποκατάστημα ενώ και οι δυο κρατούσαν σακβουαγιάζ στα χέρια, όπου μέσα έκρυβαν τον οπλισμό, τον οποίο έβγαλαν μόλις μπήκαν στο εσωτερικό της τράπεζας.

Και οι δυο φορούσαν χειρουργικές μάσκες ωστόσο ο ένας από αυτούς έκανε ένα σοβαρό λάθος καθώς άφησε ακάλυπτο το τατουάζ του, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια διαδικασία αναγνώρισης του.

Από την πρώτη έρευνα, οι υπεύθυνοι του υποκαταστήματος διαπίστωσαν ότι από τα ταμεία λείπουν 13.000 ευρώ.

Στην Αντιτρομοκρατική υπήρχαν εξαρχήε ερωτήματα για το αν οι δράστες ανήκαν αποκλειστικά στο ποινικό χώρο ή έχουν σχέση και με τον αντιεξουσιαστικό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι αστυνομικοί ερεεύνησαν το ενδεχόμενο να είναι οι ίδιοι και σε μια ακόμη ληστεία στη περιοχή της Μεταμόρφωσης και περίμεναν να πάρουν στα χέρια τους το βίντεο της τράπεζας για να κάνουν αντιπαραβολή των δραστών.

Στο βίντεο που ακολουθεί, αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την στιγμή που οι αστυνομικοί ξεκίνησαν το κυνηγητό για να εντοπίσουν τους ληστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ