ΕΛΛΑΔΑ

Πώς συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική τον 33χρονο δραπέτη και ληστή της Μητροπόλεως

Πώς συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική τον 33χρονο δραπέτη και ληστή της Μητροπόλεως
Στιγμιότυπο από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. λίγο μετά την ένοπλη ληστεία του υποκαταστήματος τράπεζας, στις 14 Σεπτεμβρίου CNN Greece/Σπύρος Μελισσάρης

Με μία ακαριαία επιχείρηση η οποία δεν έδινε τη δυνατότητα στον ληστή να κάνει οποιαδήποτε επικίνδυνη κίνηση, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν τον ληστή της Μητροπόλεως σήμερα το μεσημέρι, στην οδό Κατεχάκη.

Όλα έγιναν όταν ο δράστης κατέβαινε από ένα ταξί και είχε μαζί του ένα σακίδιο, στο οποίο μέσα υπήρχε ένα Καλάσνικοφ και δύο πιστόλια.

Οι αστυνομικοί που τον ακολουθούσαν από το σημείο που επιβιβάστηκε στο κέντρο της Αθήνας, περίμεναν να φτάσει στον προορισμό του και μόλις άνοιξε την πόρτα του ταξί, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα της Αντιτρομοκρατικής, ο δράστης άλλαζε συνεχώς σπίτια για να χαθούν τα ίχνη του, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, που είχε κάνει και την ένοπλη ληστεία στην οδό Μητροπόλεως.

Για τους αστυνομικούς ήταν δραπέτης φυλακών, καθώς στα τέλη Ιουλίου πήρε άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ. Πρόκειται για έναν 33χρονο ο οπόιος ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο ενώ είχε και επικοινωνίες με άτομα που βρίσκονται στον χώρο της τρομοκρατίας.

Ο αρχές αναζητούν τώρα τον συνεργό του, ο οποίος είναι γνωστός στον ποινικό χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες της ένοπλης ληστείας της τράπεζας ήταν δυο και συγκεκριμένα μπήκαν ένας-ένας μέσα στο υποκατάστημα ενώ και οι δυο κρατούσαν σακβουαγιάζ στα χέρια, όπου μέσα έκρυβαν τον οπλισμό, τον οποίο έβγαλαν μόλις μπήκαν στο εσωτερικό της τράπεζας.

Και οι δυο φορούσαν χειρουργικές μάσκες ωστόσο ο ένας από αυτούς έκανε ένα σοβαρό λάθος καθώς άφησε ακάλυπτο το τατουάζ του, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια διαδικασία αναγνώρισης του.

Από την πρώτη έρευνα, οι υπεύθυνοι του υποκαταστήματος διαπίστωσαν ότι από τα ταμεία λείπουν 13.000 ευρώ.

Στην Αντιτρομοκρατική υπήρχαν εξαρχής ερωτήματα για το αν οι δράστες ανήκαν αποκλειστικά στο ποινικό χώρο ή έχουν σχέση και με τον αντιεξουσιαστικό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι αστυνομικοί ερεύνησαν το ενδεχόμενο να είναι οι ίδιοι και σε μια ακόμη ληστεία στη περιοχή της Μεταμόρφωσης και περίμεναν να πάρουν στα χέρια τους το βίντεο της τράπεζας για να κάνουν αντιπαραβολή των δραστών.

Στο βίντεο που ακολουθεί, αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την στιγμή που οι αστυνομικοί ξεκίνησαν το κυνηγητό για να εντοπίσουν τους ληστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ