ΕΛΛΑΔΑ

ΕΕ - Σασόλι: Eκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους σεισμόπληκτους της Κρήτης

ΕΕ - Σασόλι: Eκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους σεισμόπληκτους της Κρήτης
Intime

Την αλληλεγγύη στους πολίτες της Κρήτης που χτυπήθηκαν από τον σεισμό της Δευτέρας εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

«Eκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πολίτες της Κρήτης που χτυπήθηκαν από ισχυρό σεισμό σήμερα. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του ανθρώπου που πέθανε και οι καλύτερες ευχές μας για ταχεία και πλήρη ανάρρωση σε αυτούς που τραυματίστηκαν» αναφέρει ο κ. Σασόλι.

Σημειώνεται πως εκτεταμένες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτα, κτήρια και υποδομές στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης λόγω της φονικής σεισμικής δόνησης των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9:15 το πρωί της Δευτέρας.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν στα κινητά τους οι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου που τους καλεί να μην εισέρχονται σε κτήρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά.

«Ισχυρός σεισμός στην περιοχή σας με σεισμική ακολουθία σε εξέλιξη. Μην μπαίνετε σε κτήρια που έχουν υποστεί οποιαδήποτε ζημιά από το σεισμό. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: https://civilprotection.gr/el/seismoi» ανέφερε το μήνυμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περισσότερα από 1.200 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές λόγω του σεισμού ενώ ο βυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης, γνωστοποίησε ότι ο δήμος Μίνωα Πεδιάδας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι μαζί με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη και όλη την ομάδα των τοπικών αρχόντων αποφάσισαν να στηθούν σκηνές που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 2.500 ανθρώπους, ώστε να εξυπηρετηθούν όλες οι οικογένειες και όλοι οι άνθρωποι που δεν πρέπει να μπουν στα σπίτια τους απόψε.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου στήθηκαν οι σκηνές που θα στεγάσουν το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού στον αύλειο χώρο της σχολικής μονάδας και από εκεί αναμένεται να συντονίζονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ