ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Στο Εφετείο η οικογένεια του μικρού Μάριου που σκοτώθηκε απο αδέσποτη σφαίρα

Μενίδι: Στο Εφετείο η οικογένεια του μικρού Μάριου που σκοτώθηκε απο αδέσποτη σφαίρα
ΙΝΤΙΜΕ

Στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας θα βρεθεί σήμερα η οικογένεια του μικρού Μάριου, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια, έχασε τη ζωή του όταν μια αδέσποτη σφαίρα τον χτύπησε ενώ βρισκόταν στο προαύλιο χώρο του σχολείου στο Μενίδι.

Η υπόθεση του μικρού μαθητή πρόκειται να συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό σήμερα, καθώς το Δημόσιο έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία επιδικάστηκε το συνολικό ποσό των 490.000 ευρώ στην οικογένεια.

Τον Ιανουάριο του 2021 οι συγγενείς του 11χρονου, κατέθεσαν αίτημα στο ΝΣΚ, ζητώντας να παραιτηθεί από την έφεσή του το Δημόσιο και εκείνοι με τη σειρά τους από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

Ωστόσο, το ΝΣΚ με οριακή πλειοψηφία 6-5 έκρινε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει κάποια συμφωνία. Η εισήγηση επί της αιτήσεως ήταν θετική, καθώς η δικηγόρος του ΝΣΚ, είχε υποστηρίξει ότι «δεν υφίστανται πραγματολογικά στοιχεία υπέρ του Δημοσίου ικανά να δικαιολογήσουν την κρίση για απόρριψη της αίτησης και συνακόλουθα να θεωρηθεί ότι η τελευταία αυτή λύση είναι συνετή και ενδεικνυόμενη, εφόσον η πιθανότητα ευδοκίμησης της έφεσης του Δημοσίου είναι πολύ μικρή, όπως προκύπτει από τα όλως ενδεικτικώς αναφερόμενα στατιστικά δεδομένα, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παρούσας υποθέσεως».

Στο μεταξύ εν αναμονή της απόφασης του ΝΣΚ αναβλήθηκε στο Διοικητικό Εφετείο η υπόθεση η οποία αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα.

Τον Ιούνιο του 2017, ο 11χρονος Μάριος έπεσε αναίσθητος στο προαύλιο και άρχισε να αιμορραγεί από το κεφάλι. Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων και λίγη ώρα μετά κατέληξε. Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε πως το παιδί είχε τραυματιστεί θανάσιμα από βολίδα.

Ο δράστης δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Η οικογένεια του Μάριου τον Απρίλιο του 2018 κατέθεσε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης.

Στην αγωγή επέρριπτε ευθύνες στο Δημόσιο για τη μη αποτελεσματική πάταξη της εγκληματικότητας και της παράνομης οπλοκατοχής- οπλοχρησίας στην περιοχή από τα αστυνομικά όργανα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ