ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση ζητούν οι γονείς του μικρού Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα

Αποζημίωση ζητούν οι γονείς του μικρού Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα
O ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόδωρος Μαντάς INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας συζητήθηκε σήμερα το ζήτημα της καταβολής αποζημίωσης περίπου 490.000 ευρώ στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια έχασε τη ζωή του στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα.

Η οικογένεια του Μάριου, ο πατέρας και η μητέρα του, βρέθηκαν σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο, όπου συζητήθηκε η υπόθεση, μετά την έφεση που άσκησε το ελληνικό Δημόσιο ζητώντας να απορριφθεί στο σύνολο της η αίτηση της οικογένειας τονίζοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για το θάνατο του 11χρονου στην αυλή του σχολείου του.

Δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους τα μέλη της οικογένειας του άτυχου Μάριου ζήτησαν να απορριφθεί η έφεση του ελληνικού δημοσίου καθώς και να προσκομιστεί η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία οριακά κρίθηκε ότι δεν παραιτείται το δημόσιο της έφεσης. Ο λόγος είναι ότι σε αυτήν περιλαμβάνεται το εξαιρετικά ενδιαφέρον σκεπτικό της μειοψηφίας το οποίο δικαιώνει τις θέσεις της οικογένειας του 11χρονου.

Από την πλευρά της, η οικογένεια του Μάριου είχε υποβάλει αίτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), ζητώντας να παραιτηθεί το ελληνικό Δημόσιο από την έφεση και, στη συνέχεια, οι συγγενείς του 11χρονου να παραιτηθούν από τους τόκους και το 10% του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

«Το ελληνικό Δημόσιο επέλεξε δυστυχώς για μία ακόμη φορά να μη σταθεί δίπλα στους πολίτες του αλλά απέναντι τους. Έχουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, θα πράξει αυτό που παρέλειψε να κάνει το ελληνικό Δημόσιο και θα επικυρώσει με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου τις σκέψεις και τις παραδοχές του Διοικητικού Πρωτοδικείου και θα δικαιώσει την οικογένεια του μικρού Μάριου» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόδωρος Μαντάς.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε τρεις με τέσσερις μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ