ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κρήτη: Θρήνος στο «τελευταίο αντίο» του 62χρονου - Συγκλονισμένος ο γιος του στην κηδεία

Σεισμός Κρήτη: Θρήνος στο «τελευταίο αντίο» του 62χρονου - Συγκλονισμένος ο γιος του στην κηδεία
Screen grab

Σε κλίμα θλίψης, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Μάρθας στη Βιάννο Κρήτης, συγγενείς και φίλοι, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 62χρονο Ιάκωβο Τσαγκαράκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στον καταστροφικό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο, όταν καταπλακώθηκε από τον θόλο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, όπου εκτελούσε εργασίες.

H είδηση του θανάτου του 62χρονου Ιάκωβου, σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία της Βιάννου, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης.

Η τραγική ειρωνία είναι ότι ο 62χρονος, είχε κάνει τάμα να σώσει την εκκλησία που τελικά τον καταπλάκωσε.

Θρήνος στην κηδεία του Ιάκωβου Τσαγκαράκη που καταπλακώθηκε από τον θόλο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία

ΕΡΤ

Συγκλονισμένος στην κηδεία ήταν ο γιός του που βρισκόταν στο σημείο και είδε τον πατέρα του να «χάνεται» κάτω από τα συντρίμμια του ναού, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα creta24.gr.

Ο ίδιος τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά, αφού ο σεισμός τον πρόλαβε ενώ έβγαινε από την εκκλησία. Ανήμπορος να βοηθήσει τον πατέρα του είδε την εκκλησία να μετατρέπεται σε συντρίμμια και να τον καταπλακώνει, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο 62χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή της Βιάννου, από όπου καταγόταν και διατηρούσε ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς από τα νεότερα χρόνια του ως ποδοσφαιριστής, μετέπειτα ως παράγοντας της τοπικής ποδοσφαιρκής ομάδας “Πατούχας” και τελευταία της ομάδας “Πήγασος”, ενώ είχε δράση και στον πολιτιστικό σύλλογο της γενέτειράς του.

Το τάμα στον Προφήτη Ηλία

Ο άτυχος 62χρονος είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Προφήτη Ηλία και εδώ και καιρό, όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, αναζητούσε τρόπους για την αναστήλωσή του, καθώς επρόκειτο για ένα ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό μνημείο της περιοχής.

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέας, η σχέση του αυτή με τον Προφήτη Ηλία ξεκινά από την μητέρα του 62χρονου, που τον είχε τάξει στο παρελθόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ