ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Αίτημα για «ξεπάγωμα» της ανάκρισης για την δολοφονία

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Αίτημα για «ξεπάγωμα» της ανάκρισης για την δολοφονία
ΙΝΤΙΜΕ

Να προχωρήσει η ανάκριση που βρίσκεται «κολλημένη» εδώ και 14 μήνες για τους εννέα νέους κατηγορούμενους στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, η σορός του οποίου αγνοείται από το 2012, ζήτησε σήμερα η μητέρα του άτυχου 26χρονου με αίτημα που υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Έχουν περάσει δεκατέσσερις μήνες από την ημέρα που έγινε η ανάκριση και έχει λιμνάσει η υπόθεση. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα να βρω το δίκιο μου στον εισαγγελέα» δήλωσε η κ. Βαρβάρα Θεοδωράκη, εξερχόμενη του Αρείου Πάγου.

Από την πλευρά της, ο δικηγόρος της, Νίκος Ρουσόπουλος, τόνισε ότι η κυρία Θεοδωράκη βρίσκεται σε κακή κατάσταση καθώς περίμενε ότι θα υπάρχουν εξελίξεις και αντίθετα η υπόθεση λιμνάζει.

«Μετά το 2019 που εκδόθηκε η πρωτοποριακή απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που ουσιαστικά παρέπεμψε άλλα εννέα άτομα για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Μάριου, ασκήθηκε δίωξη εντός μίας ημέρας. Όμως, σχεδόν 14 μήνες η υπόθεση λιμνάζει στα ανακριτικά γραφεία, με αποτέλεσμα αυτό το momentum που υπήρχε εκείνη τη στιγμή, που μπορούσε κάποιος από αυτός να σπάσει και να μιλήσει γιατί το ζητούμενο είναι η απόδοση δικαιοσύνης και να βρεθεί ό,τι βρεθεί από το Μάριο, δυστυχώς χάθηκε και τώρα τα άτομα αυτά βολτάρουν ελεύθερα και νιώθουν μια ατιμωρησία» δήλωσε ο δικηγόρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ