ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη η προσωρινή διαταγή επί της αίτησης της Μαργαρίτας Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή

Την Πέμπτη η προσωρινή διαταγή επί της αίτησης της Μαργαρίτας Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη που έχει στραφεί εις βάρος του 54χρονου άνδρα, παρέστη στο δικαστήριο συνοδευόμενη από το δικηγόρο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ενώ  στη διαδικασία παρέστη και ο Νίκος Κουρής, ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επέμεινε πως είναι γιος του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη και πως άμεσα πρόκειται να προχωρήσει και σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Μέχρι αύριο το πρωί αναμένεται να εκδοθεί η προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών επί της αίτησης της Μαργαρίτας Θεοδωράκη να απαγορευθεί στον Νίκο Κουρή, που υποστηρίζει πως είναι γιος εκτός γάμου του εμβληματικού μουσικοσυνθέτη της Ελλάδας να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Θεοδωράκη στην αίτησή της, ο συγκεκριμένος: «αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιός του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο ‘Θεοδωράκης’ ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος.

Με τη συμπεριφορά του αυτή ο καθού η αίτηση, που την συνεχίζει μέχρι νυν και εκδηλώνει πρόθεση να τη συνεχίσει, προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς μου ως κληρονόμο και δικαιούχο του αποβιώσαντος πατρός μου και δη του βασικού στοιχείου αυτής , δηλαδή του επωνύμου ‘Θεοδωράκης’ με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθού η αίτηση, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο. Και ως αποτελούμενο από το κύριο όνομα και το επώνυμο χαρακτηρίζει εμένα ως πρόσωπο που προέρχομαι από την ίδια οικογένεια του αποβιώσαντος από τα πρόσωπα άλλων οικογενειών και το δε κύριο όνομά του τον διακρίνει από πρόσωπα της ίδιας οικογένειας μεταξύ τους…»

Μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής αναμένεται το επόμενο διάστημα να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η κ. Θεοδωράκη και στη συνέχεια η επί της ουσίας εκδίκαση της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ