ΕΛΛΑΔΑ

Με αίτηση στο gov.gr τα 50 GB του Freedom Pass και η κατάργηση του τέλους κινητής

Με αίτηση στο gov.gr τα 50 GB του Freedom Pass και η κατάργηση του τέλους κινητής
Pixabay

Από τις 11 Οκτωβρίου 2021 και μέσω του gov.gr θα μπορούν οι έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών που έχουν εμβολιαστεί να κάνουν αίτηση για την απόκτηση του πακέτου των 50 GΒ δεδομένων.

Επίσης, μέσω του gov.gr θα γίνει και η διαδικασία για την ενεργοποίηση της απαλλαγής από τα τέλη της κινητής τηλεφωνίας για τους νέους έως 29 ετών που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου, «τα μέτρα που εξειδικεύουμε σήμερα είναι σημαντικά τόσο με ουσιαστικό όσο και με συμβολικό χαρακτήρα».

Όσον αφορά τα 50 GB, ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι το πακέτο των 50 GB θα διαρκεί για 5 μήνες με το μηνιαίο όριο να είναι 10 GB.

Η ενεργοποίηση θα γίνεται μέσω του emvolio.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet του γονέα και το ΑΜΚΑ του δικαιούχου ανηλίκου, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για αίτηση και μέσω των ΚΕΠ. Η ενεργοποίηση θα γίνεται μία μέρα μετά την κατάθεση της αίτησης.

Επίσης, όσον αφορά την κατάργηση του τέλους για νέους ηλικίας έως 29 ετών και τη μείωση του τέλος στο 10% για όλους τους συνδρομητές, τα μέτρα θα ισχύσουν από 1 Ιανουαρίου 2022.

Η κατάργηση του τέλους, όπως διευκρινίστηκε, αφορά έναν αριθμό ανά δικαιούχο. Θα δημιουργηθεί ένα ειδικό μητρώο δικαιούχων και θα απαιτείται ειδική αίτηση. Το όφελος συνολικά για τους πολίτες εκτιμάται στα 68 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, το όφελος για τον κάθε πολίτη είναι μεταξύ 2-10% για κάθε μηνιαίο λογαριασμό, ανάλογα με το ύψος του. Επίσης, όπως διευκρινίστηκε, η απαλλαγή του τέλους κινητής τηλεφωνίας θα ισχύσει και για τα καρτοκινητά εκτός από τα συμβόλαιο και τα καρτοσυμβόλαια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ