Σεισμός Κρήτη: Παραμόρφωση του εδάφους κατέγραψε ο δορυφόρος Sentinel-1
Eδαφική παραμόρφωση 14 εκ. από το σεισμό της Κρήτης κατέγραψε ο δορυφόρος Sentinel-1, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
Η υπηρεσία geObservatory του Κέντρου Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) ενεργοποιήθηκε και κατέγραψε -με χρήση εικόνων του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-1- την εδαφική παραμόρφωση που προκλήθηκε μετά τον ισχυρό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη, μεγέθους 5,8 βαθμών, με εστιακό βάθος 10,4 χλμ. και επίκεντρο ένα χιλιόμετρο νοτιοανατολικά από το Αρκαλοχώρι, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του ΕΑΑ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εδαφική παραμόρφωση στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το επίκεντρο του σεισμού -με βάση τη δορυφορική συμβολομετρική απεικόνιση του πεδίου- εκτιμάται αρχικά σε 14 εκατοστά στην κατεύθυνση του δορυφόρου.
Νέοι υπολογισμοί θα πραγματοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες προς επιβεβαίωση των μετρήσεων του πεδίου της παραμόρφωσης.
SPONSORED
Φήμες για τον γάμο της Τέιλορ Σουίφτ πυροδοτούν φρενίτιδα στους φαν της
08:57
Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός - Χαμηλές ταχύτητες στο κέντρο - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό
08:49
Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας συγκαλεί ο Νετανιάχου
08:37
Μπαρούτι στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε και πετροχημικό εργοστάσιο στο Ιράν - Live οι εξελίξεις
08:32