ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεοπτικές άδειες: Προθεσμία ενός μήνα για την υποβολή φακέλων μετά την διαβούλευση

Τηλεοπτικές άδειες: Προθεσμία ενός μήνα για την υποβολή φακέλων μετά την διαβούλευση
EUROKINISSI

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Παππάς είπε πως σήμερα θα δημοσιευθεί η τρίτη και τελευταία υπουργική απόφαση που θα «ξεκλειδώσει» την προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες μέσα στην εβδομάδα.

Ο κ. Παππάς είπε πως θα ακολουθήσει μια εβδομάδα διαβούλευσης και στη συνέχεια προθεσμία ενός μήνα για την υποβολή φακέλων από τους ενδιαφερόμενους.

«Προβλέπονται κάποιες μέρες για τυχόν ενστάσεις και προχωράμε στις άδειες για ελεύθερο το σήμα που μεταφέρεται μέσω κεραιών σε πανελλαδική εμβέλεια», είπε ο κ. Παππάς.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας, «Δεν θα πρέπει να συγχέουμε τις άδειες με την μετοχική σύνθεση της DIGEA, καλό όμως θα είναι τα τηλεοπτικά κανάλια να διαχωρίζονται από τον πάροχο, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη», ενώ πρόσθεσε ότι, «υπάρχει μια γενική αίσθηση αδιαφάνειας και θα πρέπει η πολιτεία να εξετάσει μια ρύθμιση που θα διαχωρίζει, επίσης, τις εταιρίες μέτρησης, τα media - shop και το τηλεοπτικό δίκτυο».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις ο κ. Παππάς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί σύντομα ενώ επανέλαβε ότι η στάση του ΔΝΤ αναδεικνύει την αφερεγγυότητα του ΔΝΤ αλλά και τις διαφορές πολιτικής οικονομία.

«Για την εξοικονόμηση των 2 δις ευρώ του δημοσιονομικού κενού, εμείς προτείνουμε μικρή αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ η ΝΔ, όπως υποστήριξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή θα περιέκοβε αυτά τα χρήματα από τις επικουρικές συντάξεις, χωρίς δεύτερη σκέψη», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

«Αυτή είναι μια πολύ σημαντική διαφορά. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια συμφωνία με άγριες περικοπές συντάξεων, χωρίς προστασία πρώτης κατοικίας, χωρίς τις 100 δόσεις για διευκόλυνση των πολιτών και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Το ότι δεν είναι στο τραπέζι αυτά είναι επιτυχία της παρούσας κυβέρνησης και της διαπραγματευτικής ομάδας», υποστήριξε ο Υπουργός Επικρατείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ