ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο ληστής τράπεζας με το «ραβασάκι»

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο ληστής τράπεζας με το «ραβασάκι»
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ / ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο 51χρονος που κατηγορείται ότι με την απειλή όπλου και με ένα σημείωμα που έγραφε ότι πρόκειται για ληστεία, αφαίρεσε από υποκατάστημα τράπεζας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, 7.200 ευρώ.

Ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας ο κατηγορούμενος φέρεται πως ομολόγησε την πράξη, ενώ σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes ισχυρίστηκε ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Ανέφερε ότι από τα 7.200 ευρώ που άρπαξε από το τραπεζικό υποκατάστημα διέθεσε χρήματα για να πληρώσει λογαριασμούς του σπιτιού ενώ τα υπόλοιπα τα πέταξε.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα του επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Ο ληστής με το «ραβασάκι», ο οποίος είχε «χτυπήσει» τραπεζικό κατάστημα στην Καλαμαριά στην οδό Σμύρνης, τον περασμένο Αύγουστο. Φορώντας ιατρική μάσκα, ο κατηγορούμενος -πατέρας δύο ανήλικων παιδιών- εισήλθε σαν πελάτης στην τράπεζα και διέπραξε ληστεία. Έδωσε στην υπάλληλο ένα σημείωμα που έγραφε «Δώσε τα λεφτά. Ληστεία» ενώ της έδειξε κι ένα όπλο που είχε στη ζώνη του.

Έπειτα διέφυγε πεζός αλλά οι κινήσεις του καταγράφηκαν από το κύκλωμα ασφαλείας της τράπεζας. Συνελήφθη λιγες ημέρες αργότερα στις 28 Σεπτεμβρίου, στην Καλαμαριά για απείθεια, καθώς κινούμενος πεζός, δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης αστυνομικών για έλεγχο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παπούτσια που χρησιμοποίησε κατά τη διάπραξη της ληστείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ