Επεισόδια στο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών για την αξιολόγηση στο Σύνταγμα
Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 19:00 της Παρασκευής, στο κέντρο της Αθήνας, κατά την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών μετά την αγωγή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, κατά της απεργίας - αποχής από τη διαδικασία της αξιολόγησης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να βγουν στη λεωφόρο Αμαλίας. Τότε, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε ρίψη χημικών και χρήση αύρας.
Οι εκπαιδευτικές oμοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ είχαν καλέσει σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στις 18:00, καταγγέλλοντας την απόφαση να κριθεί παράνομη η απεργία - αποχή διαρκείας ενάντια στην αξιολόγηση των σχολείων και του εκπαιδευτικού έργου, που έχουν κηρύξει οι εκπαιδευτικοί.
Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.
Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην αξιολόγηση που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, εκτιμώντας πως στοχεύει στη διάλυση του δημόσιου σχολείου, την κατάργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.
Στα χέρια των αρχών οι Άντριου και Τρίσταν Τέιτ - Εκκρεμεί αίτημα έκδοσης τους στη Βρετανία
18:29
Συμμορία εξαπατούσε ηλικιωμένες σε περιοχές της Λαμίας - Πάνω από 110.000 ευρώ η λεία
18:17
Έρευνα ΔΟΑΕ για πλήγμα σε υπό κατασκευή ιρανικό πυρηνικό σταθμό
18:00
Φωτιά στο Πάτημα Κορωπίου – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα
17:53