ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ένταση σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σταυρούπολη

Θεσσαλονίκη: Ένταση σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σταυρούπολη
Screen grab

Ένταση σημειώθηκε στη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα του Σαββάτου στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν η πορεία μελών αριστερών οργανώσεων και του αντιεξουσιαστικού χώρου που διεξαγόνταν επί της οδού Λαγκαδά, υπό ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, έφθασε στο ύψος της Αγίων Πάντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών, εκτοξεύθηκαν αντικείμενα και βόμβες μολότοφ προς τις δυνάμεις ασφαλείας, που απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Η αντιφασιστική πορεία σχετίζεται με τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, με την αστυνομία να έχει έντονη παρουσία, καθώς σε μικρή απόσταση διεξάγεται συγκέντρωση ακροδεξιών οργανώσεων.

Οι αντιεξουσιαστές σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday επιχείρησαν να πλησιάσουν την πλατεία Τερψιθέας, ωστόσο μπλόκα των ΜΑΤ επιχείρησαν να τους αποτρέψουν.

Παράλληλα, μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Τερψιθέας, στη Σταυρούπολη, ύστερα από σχετικό κάλεσμα.

Ως απάντηση, μέλη συλλογικοτήτων και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς απηύθυναν κάλεσμα σε «αντιφασιστική» κινητοποίηση, με σημείο συγκέντρωσης το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ